Interior instal·larà una nova sirena de risc químic a Montornès

L'alarma estarà situada al polígon Can Parellada, on es va declarar l'incendi de fa unes setmanes

Societat

Interior instal·larà una nova sirena de risc químic a Montornès
Interior instal·larà una nova sirena de risc químic a Montornès

Montornès del Vallès

Protecció Civil, a través del Departament d’Interior, ha obert el procediment de contractació pel subministrament i instal·lació d'11 sirenes d'avís a la població en cas de risc químic. Una d'aquestes alarmes s'instal·larà a Montornès, en concret al polígon Can Parellada. La inversió prevista per aquesta contractació puja fins als ‪344.837‬,90 €, IVA inclòs.

De les 11 sirenes, vuit s’ubicaran en municipis que es troben en l’àmbit territorial del Pla especial d’emergències exteriors del sector químic a Catalunya PLASEQCAT i les 3 restants en municipis de l’àmbit territorial del Pla especial d’emergències exteriors del sector químic a Tarragona PLASEQTA.

A més de Montornès, els municipis on es realitzaran les instal·lacions són Esparraguera, Martorell, Polinyà, Castellbisbal, Santa Perpètua de Mogoda, Reus i Salou.

La nova sirena de Montornès s'instal·larà al polígon de Can Parellada, on fa unes setmanes s'originava un incendi que afectava naus industrials amb productes químics i que va obligar a activar el PLASEQCAT.

Actualment, al terme municipal de Montornès hi ha dues sirenes d'alerta. Una està situada al recinte de l'empresa REPSOL. L’abast del so d'aquesta sirena cobreix una gran part dels polígons el Congost, el Raiguer, Montornès Nord, la totalitat de les empreses Lucta, Repsol, Pinasa, la zona de Masferrer, la Deixalleria, i s'arriba a escoltar a la part més al nord del barri de Montornès Nord i del polígon de la Concentració Industrial Vallesana.

La segona sirena està situada al turó de les Tres Creus. Amb aquesta sirena es completa l'abast teòric de la totalitat del territori al nord del Mogent incloent tot el barri de Montornès Nord, la plana de Can Vilaró i el barri Ametller. En la pràctica l’abast pot ser de més extensió o de menys en funció de les variables de so i meteorològiques del dia.

Edicions locals