La Mitja Montornès recapta 1.733 euros solidaris per a la Creu Roja

La cursa popular s'acomiada fins al 2023 amb el lliurament dels premis locals i la donació solidària

Esports

La Mitja Montornès recapta 1.733 euros solidaris per a la Creu Roja
La Mitja Montornès recapta 1.733 euros solidaris per a la Creu Roja | Mitja Montornès

Montornès del Vallès

La 27a edició de la Mitja Montornès-Montmeló-Vilanova-La Roca s'ha acomiadat fins al 2023 amb el lliurament de premis als atletes locals, que va tenir lloc dimecres  a l’Hotel Augusta de Vilanova del Vallès. Durant l'acte, també es va lliurar la recaptació solidària de 1.733 euros a Creu Roja de Granollers, que destinarà a un programa d’integració de joves i refugiats. 

Es va premiar la primera i el primer classificat de cadascun dels quatre municipis i se'ls va lliurar un trofeu, un lot de productes Henkel i un val del Centre Mèdic Montornès. Els premiats van ser a la mitja marató Miquel Corbera i Reyes Viera, de Montornès; Ismael Cano i Marta Ángel, de Montmeló; Joan Puig i Sandra Cortés, de Vilanova del Vallès; i Sergi Rubio i Nerea Sebastián, de la Roca del Vallès. Pel que fa en la cursa de 6 km, van ser Eloi Cabezas i Inés Ferrón. 

Pel que fa al premi al primer i primera atleta local que van passar per la meta volant de la Plaça de l’Era a la Roca del Vallès van ser Marta Ángel i Miquel Corbera, que van rebre de mans de l’associació ElsKekorrenmolt de la Roca el ja clàssic pernill, gentilesa de Cuixots Gironella. També hi havia el premi (lot de vins donació de l'Estanc la Roca) als primers locals roquerols en passar per aquesta meta volant, que van ser la Núria Salarich i el Sergi Rubio.

Aquest acte també va servir per formalitzar la donació solidària: un euro per inscrit a la Mitja i 6km que Henkel dona i al que es va sumar un euro per cada foto a la carpa del Movimiento Piu. En total, van sumar 1.733 euros. Aquesta suma es va donar a Creu Roja de Granollers per destinar-ho a un programa d’integració de joves i refugiats mitjançant la creació d’un hort ecològic al centre que Creu Roja gestiona a la comarca. Va rebre el xec Xavier Guàrdia, president de l’assemblea Comarcal de Creu Roja Granollers, de mans de Jaume Anguera, director de fàbrica de l'empresa Henkel Adhesius a Montornès. "Es formalitza així un any més el compromís de Henkel i la Mitja amb el territori i la col·laboració amb els programes per ajudar als més desprotegits, dins els Objectius de Desenvolupament Sostenible, aconseguint arribar a la xifra de prop de 39.000 euros ja donats a diferents projectes solidaris durant aquestes setze edicions", informa l'organització en una nota, que afegeix: "Es tanquen així els actes previstos per la Mitja 2022, la del retorn després de l’aturada obligada per la pandèmia i on s’han cobert de forma sobrada amb els objectius de participació, de difusió d’objectius de desenvolupament sostenible, de col·laboració amb el territori i, sobretot, de retrobament i d’esport". 

L’acte va comptar amb la presència dels alcaldes de Montmeló, Pere Rodríguez, i de La Roca del Vallès, Albert Gil, la regidora d’esports de Vilanova del Vallès, Sandra Álvarez, i del regidor d’esports de Montornès del Vallès, Juanjo Fernández. També hi havia representació de l'empresa Henkel, principal patrocinador de la cursa, i les entitats organitzadores de la Mitja, entre elles el Club Atletisme Montornès.

Edicions locals