Agbar instal·la plaques fotovoltaiques per abastir l'Estació de Tractament d'Aigua de Sant Celoni

El sistema generarà el 15% de l'energia que requereix el funcionament de la infraestructura

Societat

Agbar instal·la plaques fotovoltaiques per abastir l'Estació de Tractament d'Aigua de Sant Celoni
Agbar instal·la plaques fotovoltaiques per abastir l'Estació de Tractament d'Aigua de Sant Celoni

Sant Celoni

La companyia Agbar ha instal·lat un sistema de generació d’energia elèctrica mitjançant captadors solars fotovoltaics per abastir d’energia l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) Can Sans, a Sant Celoni. L'empresa ha col·locat 129 mòduls fotovoltaics a la coberta, que té una superfície de 587 metres quadrats, per tal de generar energia per a l'autoconsum i reduir l'impacte ambiental de la instal·lació.

Amb una potència de 58,7 kWp i una producció anual d’uns 79 MWh, el sistema fotovoltaic suposarà la generació del 15% de l’energia que requereix la infraestructura per al seu funcionament. Amb aquesta instal·lació, la companyia ha indicat que reduirà l’emissió de 20 tones anuals de CO2, que "equivaldrien a la plantació de 51 arbres autòctons mediterranis".

Els treballs es van iniciar el 9 de març i dues setmanes després es va posar en marxa la instal·lació. El sistema està equipat amb una capa intel·ligent de monitoratge del rendiment, la producció i l’autoconsum.

"La companyia ja fa anys que compra el 100% de l’energia elèctrica amb garanties d’origen renovable, però el seu objectiu és contribuir a més a la generació per avançar en l’autoconsum", expliquen fonts d'Agbar.

La gerent territorial d’Agbar al Vallès Oriental, Berta Trillo, ha destacat que “el compromís amb la descarbonització de la companyia és un pas necessari en la lluita contra el canvi climàtic i una contribució determinant en l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030 de Nacions Unides”. En aquest sentit, Agbar està estudiant la possibilitat d’implantar aquest tipus de font d’energia neta en altres instal·lacions que gestiona al Vallès Oriental.


L’ETAP de Can Sans tracta anualment 1.850.000 metres cúbics d’aigua i consumeix aproximadament 419 MWh anuals d’energia.

Edicions locals