Un campió de Martorelles a la lluita de braços

José Manuel García porta anys competint a l'esport i ara s'ha proclamat campió de Catalunya

Esports

José Manuel García amb les medalles aconseguides a una competició passada
José Manuel García amb les medalles aconseguides a una competició passada | José Manuel García

MartorellesSergi Casanovas

El martorellenc José Manuel García va iniciar-se al món de la lluita de braços fa 7 anys. Ara, s'ha convertit en un dels millors lluitadors de Catalunya i recentment ha aconseguit 4 medalles al Campionat de Catalunya. García explica com es viu aquest esport, desconegut per a la majoria, i quina ha estat la seva trajectòria.

José Manuel García ha sortit victoriós del darrer Campionat de Catalunya de lluita de braços, celebrat a Santa Coloma de Gramenet. El de Martorelles ha aconseguit 4 podis: tercera posició a la categoria sènior de més de 100 quilos amb braç esquerre, tercer a la categoria màster de més de 85 quilos amb braç esquerre, segon a la categoria sènior de més de 100 quilos amb braç dret i campió a la categoria màster de més de 85 quilos amb braç dret.

Per a ell, això és habitual perquè fa molts anys que competeix i guanya en aquest esport. Com ell mateix explica, el seu objectiu sempre és guanyar perquè "si dubtes, no quedes primer". La lluita de braços és un esport força desconegut, tot i que "ara s'està començant a conèixer més" afirma José Manuel García. L'esportista destaca que en aquesta disciplina "no només importa la força, la tècnica és fonamental" i que a les lluites "s'ha de buscar el punt dèbil del contrincant".

José Manuel García al darrer Campionat de Catalunya | José Manuel García

Una llarga història a l'esport

José Manuel García va començar a la lluita de braços l'any 2015, quan va conèixer l'esport a través d'un amic. Les seves primeres competicions ja van ser prometedores: "Al primer campionat no havia entrenat gairebé res. Vaig competir i vaig quedar segon". Des de llavors, ha competit a moltes competicions i entrena cada setmana. De fet, la lluita de braços no és l'únic esport que fa, també practica arts marcials i entrena pel seu compte.

L'esportista de Martorelles destaca el gran ambient que es respira a totes les competicions. Per exemple: "després d'un campionat, tots els participants anem junts a sopar. Estem molt units".

Moltes competicions per endavant

Tot i haver signat una gran actuació al Campionat de Catalunya, l'activitat del José Manuel Garcia no s'atura. A finals de maig tornarà a competir i ho farà al Campionat d'Espanya. Més tard, al juliol, seguirà amb una competició molt important per a ell, un open internacional a Santa Coloma de Gramenet, on s'enfrontarà a rivals de tot el món.

 

Edicions locals