Manel Alías presenta 'Rússia, l'escenari més gran del món' a l'Espolsada

La franquesina Ariadna Valera presentarà demà divendres, a Can Ganduxer, la seva novel·la: 'Zoe'

Cultura, Societat

Manel Alías presenta 'Rússia, l'escenari més gran del món' a l'Espolsada
Manel Alías presenta 'Rússia, l'escenari més gran del món' a l'Espolsada

La llibreria L'Espolsada acollirà avui, dijous (19 h), la presentació d'un dels llibres de no-ficció més venuts del darrer mes: Rússia, l'escenari més gran del món (Ara Llibres), del periodista i corresponsal a Rússia de TV3, Manel Alías. L'autor mantindrà una conversa amb l'editor Joan Carles Girbés.

Alías és llicenciat en Comunicació Audiovisual per la UAB i postgrau en videoperiodisme ENG per la UPF. Des del 2001 treballa a TV3, on ha presentat l’informatiu infantil Info K i ha estat cap d’edició de La nit al dia, entre d’altres. Especialitzat en temes d’educació, també és autor dels reportatges del 30 minuts «Notes d’educació» i «Començar de nou», que va quedar finalista al Japan Prize del 2005. Des del 2015 és corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a Moscou, on resideix.

Durant els seus anys a Rússia, Alías ha recorregut la immensitat del país recollint històries extraordinàries que no cabien en una crònica, però que ajuden a entendre aquest territori en la seva complexitat. L'autor rastreja amb olfacte de reporter els grans temes que singularitzen aquest país de guerra i poesia, però també els fets quotidians més propers, els que afecten els seus veïns i a ell mateix, i que resulten igualment portentosos als ulls dels lectors. Història, literatura, política, tradició, clima extrem, conflicte... Un relat polièdric d'un territori i una gent fascinants.

'Zoe', d'Ariadna Valera

D'altra banda, divendres a les 20 h l’espai de Can Ganduxer, a Corró d’Avall, serà l’escenari de la presentació de la novel·la negra Zoe, primera obra de ficció de la franquesina Ariadna Valera Lloveras, mestra d’educació especial. Una novel·la de suspens, amb enveges, traïcions i rancúnies, tant intrigant com addictiva.

Edicions locals