La Fiscalia investiga l'incendi de les naus de Can Parellada

Els Bombers de la Generalitat van donar per extingit el foc a la zona el passat 31 de març, dues setmanes després que es produís

Societat

La Fiscalia investiga l'incendi de les naus de Can Parellada
La Fiscalia investiga l'incendi de les naus de Can Parellada

Montornès del Vallès

La Fiscalia ha encarregat als Mossos d'Esquadra la investigació de l'incendi que el passat 18 de març es va declarar al polígon de Can Parellada de Montornès i que va afectar diverses naus on es treballava amb dissolvents i altres productes químics.

En concret, la Unitat Central de Medi Ambient de la policia catalana és la que s'està encarregant de la investigació del succés, que va provocar  afectació mediambiental a la conca del riu Besòs, arran de l’arribada al medi d’una part de les aigües resultants de l’extinció de l’incendi. Amb tot, segons les analítiques de l'ACA, aquesta afectació va estar localitzada al tram final del riu Congost i l'inici del Besòs i no és comparable a la de l'incendi de Ditecsa, de 2019, que també va afectar el riu. Les analítiques tres dies després de l’incident palesaven, segons l'ACA, que la presència de compostos provinents de l'incendi estaven normalitzades.

Extingit dues setmanes després

Els Bombers de la Generalitat van donar per extingit l'incendi el passat 31 de març, dues setmanes després que es produís. Després que es declarés el foc el 18 de març, durant algunes jornades, els Bombers van estar remullant la zona afectada. Dies després, però, encara s'hi detectaven a la zona algunes fumeres que sortien de punts de la zona cremada, unes fumeres que, segons informava l'alcalde de Montornès, José Montero, en l'últim ple "no suposen risc per a la salut".

El 27 de març es va dur a terme una inspecció per part dels cossos d'extinció que van detectar alguns punts calents amb perillositat de revifar, que van ser apagats amb escuma. Finalment, el 31 de març, s'hi va fer una nova revisió, amb què van descartar la revifalla i van donar l'expedient per tancat, segons ha informat el cos.

A hores d'ara, a la zona del succés, on s'ha aixecat una tanca perimetral, encara es troben les naus cremades. Segons Montero, fins que no es tanqui la investigació i s'aclareixin els peritatges no es procedirà als enderrocs pertinents.

Edicions locals