L'Esport Club, amb tot de cara per la permanència

Un triomf granollerí diumenge a casa contra la Pobla Mafumet (18h), evitarà el descens de l'ECG

Esports

| EC Granollers

Sembla un miracle, que s'ha fet realitat. L'Esport Club s'ha plantat en l'última jornada de la Tercera RFEF fora dels llocs de descens, en la cinquena posició per la cua. L'equip dirigit per José Solivelles va guanyar contra pronòstic al camp del Girona B (1-2) en un tram final de bogeria perquè va empatar al minut 81 mitjançant Isaac Padilla i va marcar el gol de la victòria al temps afegit quan Gerard Urbina es va aprofitar d'una errada gironina. 

La parròquia granollerina va viure una jornada de bojos, que en tan sols 10 minuts va passar de tenir molt complicat la permanència a tenir-ho tot de cara per certificar la salvació. Tot i guanyar, l'ECG estava pendent d'altres dos resultats que van ser favorables pels interessos granollerins: el Sants va perdre al camp del Castelldefels (2-0) i el Figueres també perdia a casa contra l'Hospitalet, 2 a 3. Aquests dos resultats han fet possible que l'ECG pugi dos esglaons en la Tercera RFEF i ocupi el cinquè lloc per la cua, amb 34 punts. L'equip granollerí té un marge de 2 punts amb el quart per la cua, el Figueres, i de 3 amb l'antepenúltim, el Sants. 

La salvació depèn ara de l'ECG que, en l'última jornada, rebrà al Municipal del carrer Girona la Pobla de Mafumet, i necessita guanyar per evitar estar pendent d'altres resultats. "És un partit molt maco de jugar, perquè fa poc temps no es veia factible que poguéssim arribar a l'última jornada dependent de nosaltres", explica el tècnic José Solivelles, qui avisa que no serà gens fàcil, tot i que la Pobla de Mafumet no s'hi jugui res: "no vindran a fer turisme, és un equip filial que és molt complicat de guanyar. El que fa més por de tot és que l'equip cregui que perquè depenem de nosaltres mateixos, està tot fet. Queda el més complicat, guanyar amb la responsabilitat de fer-ho". Si l'ECG guanya, se salvarà; en cas d'empat, necessita que no guanyi el Figueres; i si perd, que no guanyin Figueres i Sants.  

La federació espanyola ha unificat l'horari i tots els partits es disputaran diumenge a les 18 h. L'ECG se centrarà a guanyar el seu partit, però tindrà l'orella posada a Figueres, que visita el Sant Andreu, cinquè amb opcions de promoció, i a Sants, que rep el Vilafranca, sense res en joc.

Edicions locals