Més d'una trentena de persones revindiquen els drets dels treballadors pel Primer de Maig

Els manifestants van marxar pel centre de Mollet, en una concentració convocada pel sindicat CGT

Societat

Els manifestants marxant per l'Av. de la Llibertat
Els manifestants marxant per l'Av. de la Llibertat

Mollet del VallèsSergi Casanovas

Més d'una trentena de persones es van manifestar el diumenge Primer de Maig pels carrers del centre de Mollet, reivindicant una millora de les condicions laborals. La marxa, convocada pel sindicat CGT del Vallès Oriental, tenia com a principal reclamació una reforma laboral més gran de l'aprovada en les últimes setmanes.

La jornada reivindicativa va començar a la Plaça Major, davant l'ajuntament, on els manifestants ja van començar a realitzar les primeres proclames i es va fer un discurs inicial. A continuació, la mobilització va seguir per l'avinguda de la Llibertat i la plaça Catalunya fins a arribar a la plaça Prat de la Riba. Allà es va llegir el manifest del sindicat pel Dia del Treballador i es va concloure l'acte, amb els últims càntics i proclames.

Amb la mirada a la reforma laboral

La reivindicació principal de la concentració va ser exigir una millor reforma laboral que l'aprovada a les últimes setmanes. Jorge Rodríguez, membre del sindicat CGT al Vallès Oriental, afirma que "ens han tornat a enganyar amb el tema de la reforma laboral", atès que "no s'han derogat ni el 90% dels drets que ens van treure l'any 2012". Per aquest motiu, Rodríguez considera el Dia del Treballador aquest any és "més important que mai. Per la reforma que ens han colat els principals sindicats juntament amb el govern".

El membre de CGT afirma que per a ells "el Primer de Maig ha de ser un dia reivindicatiu, de lluita i de festa" i que, per això ells estaran "sempre al carrer reivindicant els nostres drets". Tot i això, reconeix que enguany ha estat un dia diferent pel fet de ser en diumenge i coincidir amb el Dia de la Mare. Rodríguez afirma que la gent ha optat per "altres opcions", però que sent gent treballadora "sempre hem de reivindicar el Primer de Maig i els nostres drets".

Edicions locals