Un cap de setmana bombollaire

De divendres a diumenge es podrà gaudir a Mollet de diversos espectacles on les bombolles en seran les protagonistes

Cultura

Whitedream estrenarà aquesta edició de la Global Bubble Weekend
Whitedream estrenarà aquesta edició de la Global Bubble Weekend | Connie Rico

Les bombolles tornaran a ser un any més protagonistes a la capital baixvallesana. Un Toc de Festa, una associació molletana amb uns cinc anys de vida i formada entre d'altres per l'Adrià Viñas –Dr. Bombolles– porta aquest cap de setmana un gran festival de bombolles, amb la col·laboració del Casal Cultural.

De la Global Bubble Parade –centrada en una cercavila i diversos tallers sobre la temàtica–, l'any passat ja van passar a crear la Global Bubble Weekend, que enguany es farà de divendres a diumenge i destaca el fet que ha programat xous en els tres principals equipaments amb escenari de la ciutat, com són Can Gomà –divendres–, la Sala Fiveller –dissabte al vespre– i el Mercat Vell –diumenge al vespre–.

La primera proposta anirà a càrrec de l'italià Pierpaolo Laconi que sota el nom de Whitedreams representarà l'espectacle Life bubbles show divendres a les 20 h. El Pierpaolo és rècord Guinness en fer la bombolla més gran del món amb les mans i "li demanarem que ho intenti a Can Gomà", diu l'Adrià Viñas.

Precisament el molletà serà el gran protagonista de l'endemà dissabte, presentant el seu nou xou, Bubbles in the air. "A ritme de música de la meva vida, amb Aretha Franklin, Prince i una mica de heavy metal, farem les bombolles de sempre: de fum, de foc, amb les taules, amb una pantalla vertical...", explica el Dr. Bombolles, qui assegura que ja ha començat a fer-la rodar i que està tenint "bastant èxit". Tant és així, que ja té programades una setantena de funcions per als pròxims mesos. En aquest cas, l'espectacle a la Fiveller serà a les 18 h; si es venen més del 70% de les entrades, el molletà repetirà l'actuació a continuació, a les 20 h.

El mateix dissabte, però al matí, tindrà lloc una cercavila que sortirà del Casal Cultural a les 11 h acompanyada de la batucada de l'escola Joan Salvat Papasseit i dels capgrossos del mateix Casal i de la Colla Gegantera de Mollet i que clourà al parc de les Pruneres. Allà els participants trobaran tot un seguit de materials per fer bombolles, així el Michael –Bubble Locos–. "És un noi de Barcelona que fa bombolles de sabó al carrer. Normalment, hi és al Parc Güell o a Arc de Triomf", apunta l'Adrià Viñas.

El darrer dia d'espectacle serà el diumenge, amb la Bubble Experience d'Un Toc de Festa al Jardinet dins la programació del Petit Casal. "Hi haurà tallers rotatius de diferents activitats sobre bombolles: pintar bombolles, fer-se un bomboller, ficar-se dins d'una bombolla, caçar bombolles, matemàtiques amb bombolles, podrem fer una bombolla quadrada...", detalla el programador.

Solidaritat ben present

L'Adrià Viñas admet que per organitzar aquest esdeveniment "beu molt de l'experiència d'altres festivals que hi ha hagut a Mollet, i un es L'Arlequí" i el vessant solidari tampoc no el deixa de banda.

"No podem fer tot això si no hi ha una part de retorn solidari", assegura Viñas, i és per això que la clausura de la Global Bubble Weekend serà una gala solidària per a l'Associació Cultural i Esportiva Perpetuenca de Policies (ASPERPOL), amb qui el Dr. Bombolles ja va viatjar fins a Gàmbia l'any passat, on l'ONG treballa en diversos projectes.

La gala comptarà amb artistes nacionals i locals, així com amb entitats molletanes. Toni Cano –d'El Club de la Comèdia– farà de mestre de cerimònia amb la clown Montse Segalés, la màgia d'en Toni Muñoz, els contes de la colla morada i els monòlegs de Torrats, la dansa de La Petita Companyia de la Tramolla, el Ferran Jiménez amb el seu homenatge al Pepe Rubianes i el Dr. Bombolles, així com alguna altra sorpresa.

Adquirir les entrades

Les entrades es poden comprar a entràpolis.com; els dos espectacles i la gala solidària tenen un preu de 6 euros, mentre que la Bubble Experience de diumenge al matí té un preu de 8 euros per unitat familiar –màxim 5 persones–.

Edicions locals