Nous inversors impulsaran el creixement de Cubiq Foods

La firma ja ha comptat els darrers anys amb altres injeccions de capital importants

Economia

Cubiq Foods té la seu al polígon Palou Nord
Cubiq Foods té la seu al polígon Palou Nord

La firma granollerina Cubiq Foods, amb seu al polígon Palou Nord i especialitzada en solucions per a la indústria alimentària, ha aconseguit 5,75 milions d'euros d'un dels seus socis, Moira Capital Partners –que suma el seu accionariat al fons belga Newtree Impact– i, sobretot, de la multinacional nord-americana Cargill.

Aquesta inversió permetrà a Cubiq Foods expandir les operacions comercials i de producció a l'Amèrica del Nord i Europa, i llançar nous productes per a la seva cartera creixent de clients. La inversió de Cargill suposa un primer pas d'una col·laboració estratègica que inclou un pla de desenvolupament de producte i un acord comercial per promocionar i vendre els productes de Cubiq Foods, que concretament desenvolupa greixos de cultiu a partir de cèl·lules d'ànec i greixos estructurats d'oli de gira-sol, els coneguts com a greixos intel·ligents.

Des de Cargill expliquen que "l'interès dels consumidors per les proteïnes d'origen vegetal és una tendència creixent, fet que amplia l'oportunitat d'innovació per als fabricants d'aliments que busquen abordar aquesta demanda". Aquesta aportació de capital és considerada una ronda pont per a una sèrie posterior de 60 milions, que tindria lloc a finals del primer trimestre del 2023. "En cinc anys volem ser un líder mundial en solucions de greixos de valor afegit, i això passa per accelerar la internacionalització de l'empresa, tant industrialment com comercialment", apunten des de Cubiq Foods.

Edicions locals