La companyia de Pep Bou diu adeu arran de la pandèmia

L'artista, veí de Corró d'Amunt des de fa una vintena d'anys, no descarta seguir fent espectacles de menys volum

Cultura

La companyia de Pep Bou diu adeu arran de la pandèmia
La companyia de Pep Bou diu adeu arran de la pandèmia

La companyia del franquesí Pep Bou diu adeu arran de la pandèmia de la Covid-19. L'artista diu així adeu a les actuacions de gran format que oferia amb la companyia, però no descarta continuar fent més endavant espectacles de menys volum a títol individual o dirigir-ne. Entre les seves apostes de futur: la creació de l’Espai Bombolla i una exposició sobre la seva trajectòria i les bombolles. “En la professió del gremi d’espectacles l’activitat és mínima”, ha lamentat en declaracions a l’ACN.

La pandèmia va obligar la companyia a fer una aturada en sec a partir del març del 2020. “Amb la pandèmia se n’ha anat tot en orris”, ha indicat. De fet, els treballadors de la companyia van acabar a l'atur i es va haver de fer un concurs de creditors el juliol del 2021.

Bou va trepitjar els escenaris com a professional a la segona meitat dels anys 70 formant part de l’exèrcit de mims que caracteritzaven l’època. Com explica al seu web, la seva preparació com a arquitecte tècnic i la seva passió per les arts plàstiques i visuals van consolidar “una forta sensibilitat cap als espais efímers i la ductilitat de les formes”.

En el seu historial teatral hi ha el seu pas com a membre fundador de diverses companyies (Pa de Ral, La Viu Viu Teatre) fins a l’inici, el 1982, de la seva aventura en solitari amb el teatre de les bombolles de sabó. Una aventura que l’ha dut a trepitjar teatres i festivals d’arreu del món.

El 2018, per exemple, va assajar l'espectacle Bloop! diverses setmanes en un espai municipal de les Franqueses arran d'un conveni que va signar amb l'Ajuntament, una manera d'arrelar-se també al territori, ja que Bou fa una vintena d'anys que viu a Corró d'Amunt. L'última actuació amb gran públic va ser al desembre al SAT! Sant Andreu Teatre de Barcelona.

Edicions locals