Montornès homenatja a les víctimes de la COVID-19 amb un memorial

L'espai, situat als jardins de l'Ajuntament, s'ha inaugurat aquest matí

Societat

El nou espai homenatge per les víctimes de la COVID-19, després de les ofrenes florals
El nou espai homenatge per les víctimes de la COVID-19, després de les ofrenes florals

Montornès del VallèsSergi Casanovas

Les víctimes de la COVID-19 tenen un nou espai d'homenatge als jardins de l'Ajuntament. El memorial s'ha inaugurat aquest matí amb la presència de molts veïns i veïnes, entitats, diverses administracions públiques de Montornès i representants del consistori. L'espai ret un homenatge tant a les víctimes de la malaltia com als professionals i voluntaris que han ajudat a combatre-la.

L'espai és una obra artística de l'equip d'Oriol Molà, titulada Vida. Consisteix en un conjunt de bancs i cadires fets amb troncs caiguts d'alzina surera i amb la paraula vida inscrita en diversos idiomes.

L'acte principal de la inauguració ha estat les diverses ofrenes florals que han fet diversos col·lectius, entitats i ciutadans de Montornès. Primer, han passat les entitats i col·lectius que més rellevància han tingut durant la pandèmia com el CAP, els Casals de Gent Gran o la xarxa de voluntaris Cuidem-nos. A continuació han passat les diverses entitats del municipi. Els veïns i veïnes de Montornès també han pogut dipositar un clavell al memorial, en un moment especialment emotiu. Finalment, també han fet la seva ofrena floral els treballadors de l'Ajuntament i els responsables polítics, en mans de l'alcalde José Montero i els portaveus dels diferents partits polítics.

Les ofrenes florals dels veïns i veïnes de Montornès

Montero també ha ofert un discurs on ha recordat que hem viscut "un dels pitjors moments de la nostra història" i que en aquesta situació "hem mostrat una fortalesa conjunta". L'alcalde ha volgut transmetre "el seu suport i ànim als familiars de les víctimes" i també ha volgut agrair als professionals "tota la feina realitzada", destacant als voluntaris de la xarxa Cuidem-nos. Més enllà del discurs, José Montero ha destacat que espera que "la ciutadania vagi fent seu aquest espai". L'alcalde ha afirmat que volien que aquest fos "un moment molt emotiu" com ha acabat sent. També ha posat èmfasi en les ofrenes florals que han pogut fer tots els ciutadans que ho volguessin: "Sabíem que hi havia gent que se sentia implicada, però no podia fer cap ofrena per no pertànyer a cap entitat. Per això, hem impulsat aquesta iniciativa amb els clavells".

Pepi Bautista i Tili Parra són dues veïnes de Montornès que tenen molt a veure amb el monument inaugurat. Les dues van perdre familiars propers per la COVID-19 i van ajudar confeccionant mascaretes casolanes. Bautista es mostra agraïda pel memorial: "Em sembla molt bé perquè és un reconeixement a totes les persones que han col·laborat en aquest desgraciat moment". Parra també veu en el monument un bon homenatge: "No l'havia vist fins ara i és preciós. M'he quedat meravellada".

La inauguració també ha comptat amb dues actuacions musicals a càrrec de quatre alumnes de l'Escola de Música municipal i la lectura d'un poema per part d'una estudiant del Consell d'Infants.

Edicions locals