L'Ajuntament pren mesures per evitar les males olors que surten del clavegueram

S'han iniciat els treballs a les zones de Ca l’Espasell, Can Parera i La Bòbila

Societat

L'Ajuntament pren mesures per evitar les males olors que surten del clavegueram
L'Ajuntament pren mesures per evitar les males olors que surten del clavegueram | FOTO: Ajuntament de Montornès

Montornès del Vallès

L'Ajuntament de Montornès ha iniciat la instal·lació de clapetes en alguns embornals, una mesura que pretén evitar la sortida de males olors de la xarxa de clavegueram.

En total s’ha previst actuar sobre 84 embornals a les zones de Ca l’Espasell, Can Parera i La Bòbila, entre d'altres, però segons ha informat l'Ajuntament, l’acció es podrà estendre a altres punts on es detectin problemes persistents de males olors.

Es tracta d’un tipus de vàlvula que es col·loca al tub de connexió de l’embornal amb la xarxa general de clavegueram, de manera que impedeix el pas de les males olors cap a la superfície però permet el pas de l’aigua cap a l’interior de la xarxa en cas de pluja.

Les feines van començar per Ca l’Espasell i per Can Parera. També s'actuarà sobre els embornals dels carrers del Molí, de Lleida i de Rafael Alberti.

Els treballs van a càrrec de Drenatges Urbans del Besòs, que és l’empresa pública del Consorci Besòs Tordera, amb la qual l’Ajuntament duu a terme el manteniment de la xarxa de clavegueram.

El cost pressupostat és de 29.983 € i es finança amb l’excedent del servei de neteja del 2021 que és de 35.859,77 €.

Edicions locals