ERC aposta pel porta a porta o pels contenidors intel·ligents a Parets

Així ho van explicar dijous el director general de l'Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire, i membres d'Ara Parets ERC

Societat

ERC aposta pel porta a porta o pels contenidors intel·ligents a Parets
ERC aposta pel porta a porta o pels contenidors intel·ligents a Parets | Ara Parets ERC

El director general de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), Isaac Peraire, va participar dijous en una xerrada informativa organitzada per Ara Parets ERC a la Sala Serra de la Cooperativa, i en la qual va defensar el sistema de recollida de residus porta a porta.

Peraire va assegurar que "el porta a porta et fa ser més conscient i ha de servir també per establir una taxa més justa de residus entre la ciutadania", alhora que destacava com a postiu el canvi de model implementat a la Garriga, que recentment ha incorporat el porta a porta.

En aquesta línia, refermava que "Parets s'ha de sumar a l'alta eficiència en la gestió de residus i l'Ajuntament ha de posar el sistema que faciliti fer-ho bé". Cal destacar que el percentatge de reciclatge a Parets no arribava al 38%, "unes xifres que només milloraran si es produeix un canvi en el model de gestió, sigui el porta a porta o bé amb els contenidors intel·ligents", segons assenyala Ara Parets ERC en un comunicat.

Es preveu licitar el servei de residus el juny

Segons s'indica al portal de Contractació Pública, l'Ajuntament de Parets traurà a concurs el servei de recollida i trasllat dels residus sòlids urbans i la neteja viària de municipi l'1 de juny, per un valor estimat de 17,3 milions d'euros (sense IVA).

Ara Parets ERC, però, lamentava desconèixer quin sistema plantejarà el govern paretà, a qui insta a "consensuar" aquest contracte: "Trobem a faltar un govern que generi grans consensos en temes de poble i malgrat demanar-ho no s'ha aconseguit. Un contracte com el de la neteja de carrers i gestió de residus, amb una durada mínima de 10 anys, hauria de ser consensuat per totes les forces polítiques, però PSC i Sumem prefereixen excloure'ns", deia el portaveu i regidor del partit republicà, Jordi Seguer.

Edicions locals