Una sentència podria salvar l'ECG del descens a la Primera Catalana

Alguns clubs de la Tercera RFEF, mitjançant l'associació Proliga, impugnen la pèrdua de la categoria

Esports

| Xavier Solanas / SomGranollers

L'Esport Club Granollers va baixar matemàticament en l'última jornada de la Tercera RFEF, però unes setmanes després podria celebrar la seva salvació. La nova situació s'ha donat per una denúncia col·lectiva de l'associació Proliga, que va impugnar el sistema de competició per la gran quantitat de descensos aquesta temporada i va recórrer les bases de la competició davant el Comitè Superior de Justícia. 

L'alerta entre els equips descendits a lligues territorials s'ha activat quan fa uns dies el jutjat va admetre la denúncia a tràmit. "La reducció a 16 equips és contrària a l'article 195 del Reglament General, que prevé, inclòs, la possibilitat que els grups de la Tercera RFEF quedin constituïts per 21 o 22 clubs", informa en un comunicat l'associació Proliga, que adverteix: "aquesta impugnació permetria, mitjançant mesures cautelars, que els grups de la Tercera RFEF de la temporada 2022-2023 quedin configurats de manera ordinària amb 20 equips, o, amb 21 o 22, tal com preveu el Reglament General de la RFEF". 

En unes setmanes, l'associació espera que el jutge dicti sentència i si els hi dona la raó amb mesures cautelars, cap equip baixaria a la Primera Catalana, és a dir, l'ECG es mantindria a la Tercera RFEF. El club granollerí no forma part de l'associació Proliga, però manté bona relació. El club treballa en la planificació del primer equip a la Primera Catalana i està al cas de la possibilitat que prosperi el procés col·lectiu, tot i que es veu com a una possibilitat complicada.  

Edicions locals