Les Franqueses tindrà un Servei d'Atenció Integral a les persones LGBTI

D'acord amb una moció aprovada el 2020, l'Ajuntament impulsa eines d'atenció i acompanyament al col·lectiu LGTBI

Societat

Les Franqueses tindrà un Servei d'Atenció Integral a les persones LGBTI
Les Franqueses tindrà un Servei d'Atenció Integral a les persones LGBTI

Coincidint amb el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, que es commemora el 17 de maig, l'Ajuntament de les Franqueses ha anunciat la creació d'un Servei d'Atenció Integral a les persones LGBTI del municipi. El juny del 2020, el ple de l'Ajuntament va aprovar per unanimitat l'adhesió de les Franqueses a la Xarxa de Municipis LGTBI, Pobles i Ciutats per la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere. Aquest acord ha suposat, entre d'altres, el compromís del municipi per articular respostes preventives davant actes d’homofòbia, lesbofòbia, transfòbia, intersexofòbia i bifòbia.

Des d'aleshores, l'Ajuntament ha impulsat la visibilització i atenció a aquest col·lectiu amb activitats específiques i la commemoració de dates assenyalades, com el 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, o el 28 de juny, Dia Internacional de l'Orgull LGBTIQ+, amb la bandera irisada onejant al balcó o amb la il·luminació de l'Ajuntament. Ara, en coordinació amb la Generalitat, impulsarà també el Servei d'Atenció Integral a les persones LGBTI (SAI).

Aquest servei tindrà com a objectius l'atenció de proximitat a les persones LGBTI i a qui s'hi adreci per qüestions de diversitat sexual, orientació sexual i identitat o expressió de gènere; fer un acompanyament eficient pel coneixement dels recursos específics del territori i les seves necessitats; i agilitzar i millorar l'acció política a partir d'una xarxa de professionals i serveis que facilitin l'optimització dels recursos.

També, entre d'altres, sensibilitzar la població de l'existència de persones LGBTI i donar suport específic per presentar incidències i denúncies per discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere i per realitzar determinats tràmits.

El SAI també centralitzarà la informació sobre recursos per a persones LGBTI de les entitats i de les administracions local, de la Generalitat i de l'Estat. Atendrà i tramitarà, on s'escaigui, incidències i possibles casos de discriminació.

Edicions locals