L'Escola Pia puja a la Primera Catalana

Guanya contra l'Handbol Ribes (26-25) i s'asegura el segon lloc de la fase d'ascens de la Segona Catalana

Esports

L'Escola Pia puja a la Primera Catalana
L'Escola Pia puja a la Primera Catalana | Escola Pia

El sènior masculí de l'Escola Pia ha pujat a la Primera Catalana després d'una temporada per emmarcar. L'equip necessitava un punt en la penúltima jornada de la fase d'ascens per assegurar el segon lloc, i una plaça a Primera, i va guanyar contra l'Handbol Ribes (26-25). "Estem molt contents perquè hem aconseguit l'objectiu d'acabar el més amunt possible i fer l'ascens", explica Guillem Pujadas, jugador i un dels responsables de l'equip.

El duel va estar ajustat durant tot el partit, però finalment l'Escola Pia va fer valer la seva condició d'equip local amb una graderia molt entregada per a l'ocasió. "Hi havia la tessitura durant el partit que amb un sol punt ja ens valia, però vam poder celebrar una nova victòria", diu Pujadas, que va poder celebrar l'equip amb l'afició un ascens històric i emocionant, adverteix el tècnic: "va ser el nostre últim ball com a Escola Pia. A principis de temporada ja ho vam decidir perquè som un equip que s'ho autogestiona tot, també la part econòmica. Aleshores, ara que hem pujat cal buscar una solució per la Primera Catalana".

L'Escola Pia va acabar la fase regular al segon lloc, que li va donar l'accés a la segona fase. L'equip va travessar una ratxa negativa de resultats, amb un empat contra el Ribes (28-28) i una derrota contra el Polinyà (33-37) i el Maresme Llavaneres (21-20). Això va complicar les opcions pel títol, però mantenia intacte la possibilitat d'ascens. "Ens vam posar molt seriosos i vam capgirar la situació amb victòries contra el Sant Quirze B i el Sant Andreu, que ens va permetre arribar a la penúltima jornada amb opcions d'aconseguir l'ascens", comenta Pujadas. 

L'Escola Pia jugarà l'últim partit de la fase d'ascens, del tot intranscendent, contra el Polinyà, diumenge a les 12 h.

Edicions locals