VOTV, doblement finalista als Premis de la Comunicació Local

Vallès Oriental Televisió opta a les categories de millor televisió i continguts audiovisuals

Societat

El jurat dels Premis de Comunicació Local, que s'atorgaran l'1 de juny en el marc del Mercat de l'Audiovisual de Catalunya (MAC) a Roca Umbert, ha fet públics els finalistes d'aquesta edició, en què Vallès Oriental Televisió (VOTV) opta a guanyar en dues de les set categories existents. Així, VOTV és finalista al premi a millor televisió, per al qual competeix amb Lleida TV i Pirineus TV, i a la categoria de continguts audiovisuals per L'última cinta des de Bòsnia, que competeix amb 1881 La gesta del ferrocarril de Canal Blau i Va passar aquí de betevé.

La nominació reconeix a VOTV "per l’esforç realitzat en els últims temps per complir amb l’objectiu de servei públic i seguir esdeveniments de tota mena sense baixar el nivell de qualitat del conjunt de programes de la seva graella". D'altra banda, L’última cinta des de Bòsnia és un documental que narra de manera molt efectiva la història de Sifa Sulji, nascuda a Srebrenica que va arribar a Sant Celoni com a refugiada fa 26 anys i que ara viatja de nou al seu país natal.

Els premis també tenen categories de ràdio, digital, contingut d'àudio i contingut multimèdia. El guardó a la categoria de millor professional es concedirà a Lluïsa Bartomeu (Canal Terres de l’Ebre), per la seva dedicació i constància en la tasca de la informació de proximitat a les Terres de l’Ebre. Enguany el jurat, de manera unànime, també ha volgut atorgar un Premi Especial al periodista Jordi Évole en reconeixement de la seva trajectòria en el món de la comunicació en mitjans locals com Ràdio Cornellà o Viladecans TV.

La gala de l'1 de juny començarà a les 19.30 h en directe a XALA! i que es podrà veure en diferit a les 22.30 h a les televisions locals. El jurat, presidit per Juan Cal, exdirector executiu del Grup Segre, i amb Josep Maria Martí, director de l’Observatori de la Ràdio, com a secretari, està format per Montse Abad, productora independent de televisió; Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Noemí Cuní, periodista i vicepresidenta del Clúster Audiovisual de Catalunya; Pep Vilar, director d’Informatius de TVE, i Alba Tosquella, directora de Comunicació i Màrqueting de la Fundació Catalunya La Pedrera.

Edicions locals