Instal·lacions renovades al Circuit per la Fórmula 1

Entre els canvis més significatius es troba un nou podi amb la base del traçat vallesà

Esports

Instal·lacions renovades al Circuit per la Fórmula 1
Instal·lacions renovades al Circuit per la Fórmula 1 | Circuit de Barcelona-Catalunya

El Circuit de Barcelona-Catalunya ja està preparat per a rebre el gran circ. El Campionat del Món de Fórmula 1 ja ha aterrat en territori català i es troba ultimant els preparatius pel Gran Premi d'Espanya que s'iniciarà oficialment aquest divendres. Així i tot, els fans podran gaudir ja d'alguna activitat el dijous a la tarda.

La tornada de la categoria reina al traçat mundialista s'ha vist marcada per una gran quantitat de canvis significatius. Tots aquells que formen part del FIA Formula One World Championship s'han trobat amb un Circuit renovat que estrena presenta diverses novetats. Si bé és cert que algunes d'aquestes modificacions es van estrenar pels assaigs hivernals de l’F1®, ara s'ha acabat una segona fase d'obres igual de significativa.

El Circuit estrena un gran podi en sintonia amb els traçats més moderns del Mundial. Aquesta estructura té la base de la pròpia pista catalana amb una pantalla gran de 45 metres quadrats i els pilots accediran al mateix des del pit lane mitjançant unes noves escales. El disseny del podi, que es manté fidel al vermell característic del Circuit, s'erigeix com un nou símbol del Circuit, tal com en el seu moment va ser la Tribuna Principal o el marcador.

La sala de direcció de cursa també s'ha modernitzat. Ara, són més les pantalles que vesteixen l'espai per no perdre detall de l'activitat a pista i mantenir sempre la seguretat dels pilots. També es disposa d'un nou sistema de senyalització mitjançant panells lluminosos al llarg de la pista i un sistema de control dels límits de pista.

A l'edifici de boxs també s'han canviat totes les portes de la façana del pàdoc, sent aquestes mecanitzades i més amples; així com també s'han reformat integralment els lavabos situats a les torres.

Al pàdoc s'estrena un nou sistema de drenatge i noves instal·lacions de telecomunicacions, que se sumen a un segon separador d'hidrocarburs, tenint sempre en ment la cura del medi ambient.

A la pista també s'han dut a terme alguns canvis. La tanca del pit lane ha estat substituïda, proporcionant un espai més segur per a equips, oficials i participants que es troben habitualment allà. També s'ha ampliat l'escapatòria del revolt 4 i, com cada any, s'han dut a terme millores més comunes que responen a les tasques de manteniment del traçat, com la renovació de pianos, la renovació de la primera línia de protecció amb barreres de pneumàtics, que s'han recobert amb “conveyor belt” per a evitar la seva dispersió en cas de col·lisió, així com l'eliminació del “astro turf” de pràcticament totes les zones.

Edicions locals