El taller d'artesania del Centre Ocupacional de la FVO personalitza els cistells de l'agrobotiga La Clotxa
Una dotzena d'usuaris de la fundació que atén persones amb discapacitat han participat en el projecte
El Centre Ocupacional de la Fundació Vallès Oriental (FVO) ha lliurat avui, dijous, els 35 cistells personalitzats que les persones usuàries del taller de costura de la FVO han realitzat en el marc d'una col·laboració de l’agrobotiga La Clotxa de Granollers. De fet, 2 dels cistells els han realitzat a la mateixa botiga, com una manera de visibilitzar la feina que les persones amb discapacitat fan als tallers ocupacionals.
En aquest cas, les persones ateses han cosit de manera totalment artesanal el nom de l’establiment als cistells encarregats pel propietari de La Clotxa, Miquel Ollé. "Coneixíem la FVO i els havíem visitat. Ens va semblar molt interessant la tasca que fan i vam decidir col·laborar-hi", explica Ollé. Així, va encarregar els cistells per a la compra, amb el nom de La Clotxa brodat amb la tècnica del drapet, i que es podran comprar a la mateixa botiga del carrer Barcelona.
Aquesta activitat forma part del programa d’activitats d’ocupació terapèutica i, en concret, ha permès la participació d'una dotzena persones amb disCapacitat. El Centre Ocupacional de la FVO té quatre seccions d'artesania –ceràmica, trencadís, marqueteria i costura, i aquesta darrera ha estat l'encarregada de produir aquest treball–. Els productes que hi fan es poden veure i comprar també a la parada que posen el mercat de dijous a Granollers i el de divendres a la Roca. Així, els usuaris fan tot el procés, des de la compra de materials fins a l'entrega o venda, passant pel disseny i l'execució. Els tallers de ceràmica han fet altres encàrrecs a la ciutat, com pels 20 anys del Teatre Auditori, bosses per a l'associació de comerciants Camí Ral i actualment treballen en un projecte per la botiga d'skate In Situ.
L’agrobotiga La Clotxa reivindica una nova manera d’entendre l’alimentació, centrada en l’ecologisme, el desenvolupament sostenible, la defensa de la biodiversitat, el comerç just i el compromís de caràcter ètic amb els productors, per tant, són “valors que convergeixen perfectament amb el compromís per l’economia circular i solidària de la Fundació i amb l’acompanyament a les persones ateses perquè puguin escollir les activitats on volen participar de manera activa, com en aquest cas, i se sentin orgulloses del resultat del seu esforç i siguin les protagonistes del seu projecte de vida” explica Rafel Arderiu, director general de la Fundació.