Any de canvi a l'Ascensió, amb mirada a l'economia verda

La fira de l'Economia Verda i Circular ocuparà el Parc Firal i Jugar x Jugar es traslladarà a Roca Umbert

Societat, Economia

Aquesta setmana s'han estat fent els preparatius al Parc Firal
Aquesta setmana s'han estat fent els preparatius al Parc Firal

La Fira de l'Ascensió aconsegueix, ara sí i després de dos anys de pandèmia, celebrar la seva 70a edició. El número rodó i la treva de dos anys han estat l'oportunitat perfecta per repensar aquest esdeveniment que parteix de la tradició de mercats de Granollers. Recordant les arrels, però transformant radicalment la fira multisectorial en un espai centrat en l'economia verda i circular, amb mirada de futur, el parc firal acollirà la fira entre divendres –la inauguració oficial serà a les 10.30 h– i diumenge.

L'alcaldessa, Alba Barnusell, assegurava que s'ha apostat pel canvi, però sense renunciar als orígens, de manera que l'"Ascensió serà "un punt de confluència de la cultura, la tradició, l'empresa i també del compromís per a la transició verda i la sostenibilitat". I és que fins i tot, l'organització de l'espai al parc firal simbolitza aquest canvi amb una fira més oberta al riu Congost, de manera que desapareix la tanca que separava els estands de l'entorn fluvial.

La Fira de l'Economia Verda i Circular (EVC) tindrà, doncs, més d'un centenar d'expositors al Parc Firal, amb tres principals pavellons: l'EVC, l'espai gastronòmic Menjar bé i el Green Market, així com un altre sector dedicat a la mobilitat, amb l'habitual mostra de vehicles d'ocasió –que a la llarga acabarà sent de vehicle elèctric–.

A més, des de dimecres i avui, dijous, l'Hotel Ciutat també acull unes jornades tècniques al voltant de l'economia verda. L'Ascensió és un "projecte per al públic de sempre, però que també vol rebre nou públic de fora", explica el nou director de la Fira, Gregori Vizcaíno.

Busos llançadora

L'Ajuntament posarà a disposició de la ciutadania un servei d'autobusos llançadora gratuïts per fer el desplaçament fins al Parc Firal de divendres a diumenge. Així, hi haurà dos busos que connectaran la plaça de la Constitució amb la rotonda del Camp de les Moreres, de 17 a 22 h, amb una freqüència aproximada de 10 minuts i que faran parada a Instituts, plaça de les Hortes i passeig Fluvial. També s'habilitarà una parada especial de la L20 a l'av. Europa cantonada Lluís Companys, per apropar aquesta línia al recinte firal. Per tal de facilitar l’accés a peu i en bicicleta, es tallarà la circulació de vehicles als carrers adjacents al Parc Firal.

Fires i festes

La nova fira de l'Ascensió és en realitat unes Fires, en plural, ja que l'esdeveniment surt del parc firal per apropar-se al centre, amb dues propostes lúdiques. D'una banda, diumenge la Porxada acollirà una mostra d'oficis tradicionals, com el bufador de vidre, el cisteller i el forjador, entre d'altres. A més, tot el cap de setmana, la plaça de l'Església serà un bon reclam per als amants del formatge que hi trobaran la Cheese Party.

Finalment, la consolidada fira JugarxJugar deixarà també el parc firal i es trasllada a Roca Umbert, amb més expositors i presència d'editorials de jocs de taula i en què l'organització de les activitats canvia de ludoteca lliure a la dinamització personalitzada de taules de joc.

Tot plegat, acompanyat de les Festes de l'Ascensió, que també han crescut en activitats, sobretot musicals, i que mantenen el protagonisme de la cultura popular i l'associacionisme granollerí per donar la benvinguda a la primavera.

Edicions locals