Més de 4.200 alumnes defensaran el Cantània al TAG

La cantata, que porta per títol 'Clara, l'art per dins', s'ha treballat a 97 escoles del Vallès Oriental

Cultura

Presentació del projecte Cantània, aquest dimecres al Teatre Auditori de Granollers
Presentació del projecte Cantània, aquest dimecres al Teatre Auditori de Granollers | TAG

Des de l’any 2001 el Teatre Auditori de Granollers i l’AC de Granollers organitzen Cantània a la comarca. Un projecte musical i educatiu, impulsat per l’Auditori de Barcelona, que no ha parat de créixer en nombre d’alumnes, escoles i municipis participants. Enguany la cantata du per títol Clara, l'art per dins, i hi han participat més de 4.200 alumnes de 97 escoles del Vallès Oriental.

Cantània és un projecte adreçat a l’alumnat de cicle superior d’educació primària i als especialistes de música de les escoles de primària. Els objectius són, per una part, contribuir en la formació permanent dels especialistes de música –a Granollers hi assisteixen un total de 200 especialistes de música de tot el Vallès, Mataró i Olot– i, per l’altra, millorar l’educació musical dels alumnes que hi participen, mitjançant una vivència en directe i compartida amb nois i nois d’altres escoles de la comarca.

“Un projecte compartit amb la participació de 32 municipis”, ha remarcat la regidora de Cultura, Maria Villegas, a la presentació del projecte dimecres al TAG. Villegas ha agraït el suport dels municipis, així com dels patrocinadors –Agbar, Sagalés i Fruits Segarra–.

Gràcies a Cantània, els nens i les nenes viuen una projecció i una valoració social del seu treball quotidià a l’aula, comparteixen amb altres escoles el que cadascú ha realitzat al seu centre i ofereixen al públic de la comarca els concerts finals amb tots els elements que requereixen un bon concert, que el TAG acollirà del 3 al 12 de juny –amb 16 concerts–. “Aquest és un projecte que es cou a foc lent i que, pel Teatre Auditori, té tot el sentit del món perquè uneix cultura i educació. És un goig acollir-lo any rere any”, deia la directora de l’equipament, Tracy Sirés.

Una edició que recupera l’escenari del TAG com a punt final d’aquest projecte, que el 2021, arran de les restriccions per la Covid, es va traslladar al Palau d'Esports. “L’any passat va quedar demostrat que Cantània és un projecte molt fort a la comarca perquè, tot i les circumstàncies i en plena pandèmia, es va poder dur a terme”, considerava Martí Pujadas de l’AC de Granollers, l'entitat que ha aterrat Cantània al Vallès Oriental.

El coordinador musical del projecte, Josep Prats, recordava que Cantània és molt més que un concert: “El concert és el motor que permet treballar amb 1.200 escoles de tot Catalunya”, i destacava la importància de la formació dels mestres “que no només beneficia a la classe en qüestió, sinó a tots els alumnes que passen per aquests mestres que han après noves tècniques musicals gràcies a Cantània”. Prats assegurava que “cada any és un repte perquè, tot i que encarreguem l’obra a compositors i lletristes de renom, el resultat final dalt de l’escenari és sempre una sorpresa”.

El president del Consell Comarcal, Emilio Cordero, també present a la presentació, donava les gràcies a tots els alcaldes i alcaldesses per sumar-se novament al projecte i, Alba Barnusell, alcaldessa de Granollers, tancava l’acte agraint el suport de l’empresa privada i dels municipis que fan, any rere any, una aposta decidida per mantenir viu el Cantània.

Edicions locals