Menja bé, un pavelló per al sector agrari i agroalimentari

Més d'una vintena d'entitats i empreses dedicades a l'agroecologia tindran espai a la fira

Societat, Economia

Menja bé, un pavelló per al sector agrari i agroalimentari
Menja bé, un pavelló per al sector agrari i agroalimentari

L'exposició està organitzada en pavellons temàtics, que agrupen l'oferta comercial i les activitats divulgatives. Un d'aquests pavellons serà el dedicat al sector agrari i agroalimentari, que durà per nom Menja bé. Estarà focalitzat en l'economia verda i circular, i tindrà un format comercial i pedagògic, fomentant la interacció amb els visitants.

Pel que fa a l'oferta comercial, hi haurà estands amb una selecció acurada de productes de proximitat, certificacions de qualitat, d'origen i ecològiques. Hi haurà promocions i venda de productes d'horta, planters, eines i utillatges. També hi haurà un apartat de divulgació, amb l'exposició Som gent de profit, de l'Agència Catalana de Residus, que pretén sensibilitzar contra el malbaratament en el consum d'aliments.

Finalment, hi haurà també un apartat de participació, amb diverses activitats: tallers de cuina, tastos guiats, conferències de sensibilització, activitats infantils, etc. Entre aquestes activitats, el cos d'Agents Rurals oferirà un taller d'observació d'aus salvatges. Serà divendres de 16 a 18 h; dissabte d'11 a 13 h, i diumenge d'11 a 13 h.

Al mateix espai hi haurà una exposició de tractors i maquinària d'època, a càrrec dels Amics dels Tractors d'Època del Vallès, i una altra sobre tracció animal moderna, a càrrec de l'Associació Catalana de Tracció Animal i l'Associació Alzinar de la Roca – Tonis Taradell. Com és habitual a l'Ascensió, malgrat el canvi de model, enguany també hi haurà una exposició de bestiar, a càrrec del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, així com un espai per conèixer el projecte de La Tavella, de la Fundació Viver de Bell-lloc, i l'anomenada Cúpula Gustum, dedicada a l'oli d'oliva verge extra català 360, organitzada divendres i dissabte pel Projecte Poctefa-Transgrowth.

Valors de pagès

El pavelló dedicat al sector agroalimentari tindrà continuïtat al pavelló anomenat Valors de pagès. Entre les activitats d'aquest espai, divendres hi haurà un taller d'activitats en grup i altres sobre els usos dels olis essencials de plantes mediterrànies freqüents, plantes i flors comestibles, i com guardar les llavors d'hortalisses.

Dissabte al matí serà el torn d'El Turó d'en Rompons, amb una activitat sobre la tracció animal moderna, i diumenge al matí Caseus Afinadors hi farà un taller de mató i presentarà el formatge de Palou. Dissabte i diumenge a la tarda, la Granja Can Bordoi dinamitzarà un circuit de tractors de pedals, com munyir una vaca, i un contacontes sobre els animals de granja.

Edicions locals