Mig miler d'atletes participen al 5è Míting Ciutat de Mollet

El Club Atlètic celebra un dels seus actes principals a la pista d'atletisme

Esports

El Míting va reunir atletes de tota Catalunya
El Míting va reunir atletes de tota Catalunya

Mollet del VallèsSergi Casanovas

El Club Atlètic Mollet va celebrar divendres a la tarda la 5a edició del Míting Ciutat de Mollet. Prop de 500 atletes es van reunir a la pista d'atletisme municipal Pedra Salvadora per participar en les diverses curses i establir les seves marques. La competició va comptar amb 27 categories de diverses distàncies i modalitats.

La jornada va començar amb unes proves per l'escola del club molletà, que van donar pas a les curses absolutes. En aquestes proves, atletes de tota Catalunya van aconseguir marques rellevants com les de Jordi Belenguer (Agrupació Atlètica Catalunya) als 100 m en 10.59, Pol Torrent (Agrupació Atlètica Catalunya) que va marcar 1:52.29 als 800 m, Álex Sánchez (FC Barcelona) que va llançar 70.47 m en javelina, Yohana Sol Arias (Barcelona Atletisme) amb 43,17 m també en javelina i Paula Juárez (UA Terrassa) amb 23:53.82 als 5.000 m marxa. L'atleta local Carmen Sánchez també va participar als 200 m femenins assolint un temps de 24.79, la millor marca del dia.

Marcos Venteo, president del Club Atlètic Mollet, destaca la importància del Míting: "És un dels nostres esdeveniments de l'any, només per sota de la cursa de Sant Vicenç". El dirigent també remarca la gran presència d'atletes, que es manté respecte als anys prepandèmia. Venteo assegura que "el Míting agrada, perquè les pistes són molt bones i la gent ho sap".

L'esdeveniment també va comptar amb la presidenta de la Federació Catalana Mercè Rosich, que explica la importància d'aquesta competició en el calendari català: "És molt interessant perquè és un míting de nivell mitjà. Està obert a atletes de més nivells". Rosich veu en aquesta jornada una gran oportunitat perquè "els atletes catalans puguin marcar un registre", ja que, a més, Mollet és una zona molt accessible per esportistes de tota la zona de Barcelona.

Marcos Venteo també manifesta la seva intenció d'internacionalitzar el Míting Ciutat de Mollet "en un futur no molt llunyà". Rosich veu aquest fet més lluny: "És una qüestió econòmica. Per aconseguir-ho necessites atletes internacionals". La presidenta de la Federació recalca la dificultat, ja que actualment a Catalunya només hi ha dos mítings internacionals.

Edicions locals