Monràs passa el relleu de l'Alcaldia a Mireia Dionisio però es mantindrà com a regidor a l'Ajuntament

Monràs, que hi renunciarà formalment divendres, també mantindrà càrrec a la Diputació

Política

Monràs passa el relleu de l'Alcaldia a Mireia Dionisio però es mantindrà com a regidor a l'Ajuntament
Monràs passa el relleu de l'Alcaldia a Mireia Dionisio però es mantindrà com a regidor a l'Ajuntament

Mollet del VallèsLaura Ortiz

"Cal donar una nova empenta a la ciutat, 18 anys són molts anys a la motxilla i després de la tensió de la pandèmia i amb el relleu garantit he pensat que era un moment de serenor per fer un pas al costat".

Amb aquestes paraules, Josep Monràs ha justificat la seva decisió de renunciar a l'Alcaldia de Mollet després de 18 anys. Envoltat de l'equip de govern (PSC i Podem), Monràs s'ha acomiadat aquest dimecres en un acte a la Sala de Plens de l'Ajuntament, amb la presència de familiars i responsables tècnics de les diferents àrees del Consistori.

"Han estat 31 anys sense que Josep Monràs hagi pogut prendre decisions com a Josep Monràs perquè sempre he estat lligat a un càrrec. Això ha condicionat la meva vida familiar i personal i ara tindré més temps per a ells", ha assegurat. Amb tot, el socialista no deixarà les seves responsabilitats com a electe. Monràs es mantindrà com a regidor, càrrec que li permetrà seguir com a diputat president de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut de la Diputació de Barcelona, responsabilitat que va assumir la tardor de l'any passat i de la qual prové el seu actual sou. "No estic fet per a la vida contemplativa i tinc energia per continuar treballant per la ciutat de Mollet i els municipis de la província des de la Diputació", ha dit Monràs.

Respecte a la decisió de renunciar a l'Alcaldia, Monràs ha especificat que fa setmanes que l'estava valorant, però ha volgut controlar els tempos. "Ho sabia la gent que ho havia de saber i no ha sigut d'avui per demà", ha explicat Monràs, qui ha assegurat que el seu partit li ha donat "total llibertat" per prendre la decisió. "Tant el Salvador Illa com en Miquel Iceta m'han donat total confiança perquè repetís com a candidat o perquè passés el relleu en el moment que jo considerés".

Dionisio, el relleu

Mireia Dionisio, primera tinent d'Alcaldia i primera secretària del PSC de Mollet, es convertirà en la successora de Monràs, qui no avançava quines seran les seves noves atribucions com a regidor. "Estic a disposició de la Mireia, amb total humilitat perquè em delegui les àrees que consideri. Ara bé, la regidoria d'Esports és innegociable", ha rigut.

Sobre el seu futur més enllà de 2023, Monràs no ha donat pistes. "El meu compromís és acabar aquest mandat. No sé si tornaré a estar en llistes o no, però ara no em preocupa i vull dirigir tota la meva energia a la feina que tenim per fer". Pel que fa a càrrecs supramunicipals, Monràs preveu passar el relleu aquesta mateixa setmana de la presidència del Consorci Besòs Tordera –ja que és un càrrec lligat a una Alcaldia– no obstant això seguirà com a president de l'Àmbit B-30 i del Consell Esportiu del Vallès Oriental. També seguirà sent vicepresident de la Unió de Consells Esportius de Catalunya.

Aquest divendres a les 19 h està convocat el ple extraordinari en què es farà formalment la renúncia. Com a primera tinent d'Alcaldia, Dionisio serà alcaldessa fins al ple d'investidura que es preveu celebrar la setmana vinent.

Edicions locals