Miguel Luque afronta el seu vuité mundial de natació paralímpica

El paretà competirà, en principi, a tres proves de 50 m i una de 150 m

Esports

El nedador preparant-se pel Campionat del Món
El nedador preparant-se pel Campionat del Món | Miguel Luque

Sergi Casanovas

El nedador Miguel Luque viatja aquest cap de setmana fins a Madeira (Portugal), on competirà al Campionat del Món de Natació Paralímpica. Serà el 8è mundial pel de Parets, que arriba en plena forma després de guanyar una medalla de plata als Jocs Paralímpics de Tokio 2020.

Miguel Luque participarà a quatre proves: 50 m braça, 50 m esquena, 50 m lliures i 150 m estils, tot i que també podria participar en els relleus si el seleccionador espanyol confia en ell.

Luque afirma que arriba "molt content i amb ganes" després d'uns "llargs anys de pandèmia" i d'haver competit als Jocs Paralímpics. El paretà té clars els seus objectius: "Pujar al podi als 50 m braça i arribar a la final i fer una bona marca a la resta". El nedador creu que serà un mundial amb "menys competència" perquè no participen Rússia -vetada per la guerra a Ucraïna-, ni la Xina -per les restriccions de la COVID-.

Sobre la seva preparació per la cita mundialista, Miguel Luque destaca que ha de ser "molt constant, entrenar cada dia, vigilar amb la dieta i fer-ho de forma continuada". El de Parets es veu en millor estat de forma que mai: "He millorat tècnicament amb els anys. Com més anys millor, està demostrat". Per això, també agraeix al seu equip que l'ajuda a preparar-se i estar "perfectament".

Miguel Luque s'estrenarà al Campionat del Món en el primer dia de competició, el diumenge, amb la seva prova estrella: el 50 m braça. Després tornarà a competir el dimarts, dimecres i dijous de la setmana que ve.

Edicions locals