Jordi Manils fa un pas al costat i deixarà la primera línia de la política local el 2023

L'actual portaveu de Canviem Montmeló, Marcel Comas, es perfila com a futur candidat de la formació a les eleccions municipals

Política

Montmeló

El montmeloní Jordi Manils, alcaldable i cap de l’oposició primer amb ICV-EUiA i després amb Canviem Montmeló durant els darrers 12 anys, ha anunciat que no tornarà a presentar-se com a candidat a l’Alcaldia de Montmeló. L'actual portaveu de la formació, Marcel Comas, es perfila com el seu substitut.

El dirigent montmeloní ha anunciat que deixarà la primera línia de la política local el maig de 2023, després de 14 anys com a cara visible de l’organització i 16 com a regidor a l’Ajuntament. El desgast personal ha estat la motivació principal per prendre la decisió. “Estic esgotat de lluitar contra Goliath. La política local és la més dura i si t’hi impliques de debò, amb compromís i il·lusió, se t’emporta per davant la vida i la família”, confessa.

Amb tot, Manils ha anunciat que tornarà a la militància de base i que seguirà a disposició del seu partit per sumar per aconseguir un Montmeló "més just, més verd i més viu" però des d'una posició "menys visible".

Comas, el relleu més probable

L'actual portaveu de Canviem Montmeló, Marcel Comas, es perfila com el substitut de Manils, tot i que la candidatura haurà de ser aprovada per l'assemblea de la formació, que es preveu celebrar el mes que ve. “Seria un alcalde excel·lent perquè s’estima Montmeló, però sobretot perquè s’estima la seva gent, i compta amb tot el meu suport”, diu Manils, qui considra que l'equip que agafa el relleu “està perfectament preparat per governar i transformar Montmeló i donar un nou impuls al projecte del canvi”. L'assemblea del mes de juliol també haurà de decidir el nom amb què la formació es presentarà a les eleccions, un nom que, segons avança Manils, vol fer visible la marca dels comuns.

Manils es va presentar en competència amb Antoni Guil a les eleccions de 2011, quan va aconseguir passar de 4 a 5 regidors, i a les de 2015, quan es va produir un empat a 6 regidors que va desembocar en un ple d’investidura, en què ERC va frustrar les possibilitats d’accedir a l’Alcaldia dels Comuns. En ambdós casos, Manils va obtenir els millors resultats històrics del seu grup a Montmeló. El 2019 el duel fou amb l’actual alcalde, Pere Rodríguez, i la candidatura de Canviem va obtenir 4 regidors i el 30% dels vots.

Actualment, Manils és vicepresident del Consell Comarcal del Vallès Oriental, càrrec del que també cessarà el maig de 2023, i membre de la direcció nacional dels Comuns, un càrrec que, en aquest cas, mantindrà.

Edicions locals