L'Esport Club confia en Vilajoana, 'l'home ascens'

El nou entrenador treballarà per recuperar la Tercera RFEF

Esports

L'Esport Club confia en Vilajoana, 'l'home ascens'
L'Esport Club confia en Vilajoana, 'l'home ascens' | ECG

David Vilajoana aterra al camp municipal del carrer Girona amb l'etiqueta d'home ascens. La més sonada va ser amb l'Europa, quan va aconseguir pujar fa 2 anys a la nova Segona RFEF –antiga Segona Divisió B espanyola–. El tècnic, que és tota una institució en el futbol català, va quedar-se sense equip a mitjans d'aquest curs i en acabar s'ha enrolat a l'ECG amb l'objectiu "d'intentar lluitar per l'ascens a la Tercera RFEF amb un joc alegre".

Vilajoana va iniciar l'etapa amb l'Europa el 2013 amb el filial i va celebrar dos ascensos seguits, de Quarta a Segona Catalana. Posteriorment, va agafar les regnes del primer equip barceloní.  En la seva primera campanya va quedar sisè de Tercera Divisió, en la segona va arribar fins a les semifinals de la promoció d'ascens i en la tercera va pujar a la Segona RFEF. Fa unes setmanes va acceptar dirigir l'ECG a la Primera Catalana. "No miro les categories, m'engresquen els projectes i l'ECG és un equip referent a la comarca i un històric", assenyala Vilajoana, que pretén recuperar la Tercera RFEF amb bon joc: "jo tinc una manera de jugar ofensiva, amb transicions ràpides en un equip vertical i amb una pressió alta". 

A banda dels ascensos amb l'Europa, Vilajoana també va fer pujar de categoria el Sant Ignasi, de Segona Regional a Primera i Segona Catalana; el Sant Joan de Mariona, de Tercera Regional a Segona; i la Penya Blaugrana Sant Cugat, de Tercera Regional a Segona. "Vinc d'un futbol molt modest", adverteix el nou entrenador, deixeble de Laureano Ruiz quan aquest va marxar del Barça i va ser director esportiu dels Escolapis de Sarrià. "El meu èxit més gran va ser guanyar la lliga escolar de Barcelona infantil amb el Sant Gregori; era el primer cop que aquesta escola tenia futbol-11", recorda. 

David Vilajoana ja ha iniciat els entrenaments de cara al pròxim curs a la Primera Catalana i la plantilla està per definir. Ara per ara,  el tècnic admet que el fet de baixar de categoria farà que molts jugadors intentin quedar-se en equips de la Tercera RFEF. Els fitxatges arribaran a partir del juliol. 

Edicions locals