El Corpus de la Garriga recupera la normalitat amb una trentena de catifes i un ampli programa d'actes

Dissabte tothom qui ho vulgui es podrà sumar a la preparació i diumenge lluiran les creacions amb més de 250.000 clavells acompanyats d’altres tipus de flors i elements vegetals

Cultura, Societat

la Garriga

La diada de Corpus a la Garriga és una de les moltes celebracions populars que recupera la normalitat després de les restriccions de la pandèmia. Però, a més, aquest any incorpora novetats per donar més relleu a la cultura popular i religiosa de la festa, amb activitats des d'avui a la tarda i al llarg de tot el cap de setmana. La Processó de Corpus pels carrers encatifats i la tradicional clavellada posaran el punt i final, diumenge al vespre.

L’Ajuntament, l’Associació Cultural Corpus de la Garriga i les entitats de cultura popular han col·laborat per bastir un programa que té de tot: una trentena de catifes florals en les quals lluiran més de 250.000 clavells i altres tipus de flors i elements vegetals –amb la nova activitat Preparem els clavells–; les enramades, altars de flors i ornamentacions; l’Ou com Balla; cercaviles i actes de lluïment de balls i entremesos; castells amb els Xics de Granollers i altres colles convidades; ballades de sardanes i danses populars; concerts amb els grups El Petit de Ca l’Eril, Germà Negre, Wisky Pichers i el Cor l’Aliança; una botifarrada popular, la festa del comerç l’EnGARRIGA’T amb el concurs d’aparadors o les portes obertes i visites al patrimoni de la Garriga.

'Preparem els clavells'

Preparem els clavells", la tarda de dissabte 18 de juny, pretén que tothom qui ho desitgi pugui donar un cop de mà a les entitats, associacions veïnals, escoles i empreses que durant la Diada de Corpus elaboraran catifes, obrint els clavells i preparant les flors i la resta de materials vegetals.

Aquesta és una de les novetats de la Vigília de Corpus de la Garriga d'enguany. Però durant la jornada s'han preparat moltes altres activitats. De bon matí, es recolliran els clavells a Can Luna. A la tarda, es farà la tradicional enramada a la plaça de l'Església, per cobrir de canya autòctona les parets dels carrers del barri de Sant Roc - El Centre.

Els actes a la plaça seguiran amb el concert de la Societat Coral l'Aliança i el seguici infantil garriguenc, en què les colles i seccions infantils dels balls i entremesos seran els protagonistes. Diables, Gegantons i Ball de Cintes recorreran els carrers Centre, Calàbria, Sant Ramon, Can Xic Corder, Passeig dels Til·lers, plaça de les Oliveres i Nostra Senyora de la Salut.

La festa seguirà a la plaça del Silenci, amb una altra novetat: un sopar organitzat per l'Associació Corpus i les diferents entitats de cultura popular. Tot seguit, concert de Germà Negre. Al barri de Dalt també se sumen a la festa amb una botifarrada popular i el concert de versions de Wisky Pichers.

Diumenge de catifes

Diumenge, serà la jornada central de la celebració, amb l’Ou com Balla i les catifes que ompliran de color els carrers i places de la Garriga durant el matí. Durant el dia de Corpus es confeccionaran una trentena de catifes florals, on hi lluiran més de 250.000 clavells acompanyats d’altres tipus de flors i elements vegetals (en especial xiprer, bruc, terra de pi i esclòfia d'arròs).

També comptarà amb catifes convidades elaborades, una per membres de l'ONCE i l'altra per l'Associació de Catifaire de Santa Coloma de Gramenet. A més de les catifes s'ornamentaran les escales de l'Església, la façana de l'Ajuntament, es faran els tradicionals altars de flors i un mural.

A la plaça de Can Dachs, tornaran a aixecar-se els castells amb els Xics de Granollers i altres colles convidades. I, durant tota la jornada, hi haurà portes obertes i visites al patrimoni de la Garriga: Can Raspall, el refugi antiaeri de l’estació, la Fundació Maurí, el jardí de la Casa Barbey i l’església de la Doma.

A la tarda, sardanes, Ball i Processó de Corpus pels carrers encatifats, que anirà encapçalada pel seguici festiu de la Garriga integrat pel Ball de Diables, el Ball de Nans, el Ball de Gegants, el Ball de Cintes i els Grallers, obrint pas a la comitiva religiosa i amb la participació de la Cobla Ciutat de Terrassa i l’Escolania Parroquial. Tancarà la processó el seguici religiós. La festa es clourà amb la tradicional clavellada.

Edicions locals