Preparats per a l'Europeu màster i la Granollers Cup 2022

Mig any després d’acollir el Mundial d’Handbol Femení, la ciutat tornarà a ser la capital de l'handbol durant dues setmanes

Esports

Preparats per a l'Europeu màster i la Granollers Cup 2022
Preparats per a l'Europeu màster i la Granollers Cup 2022 | Xavier Solanas

Doble cita internacional a Granollers durant les pròximes dues setmanes faran que es respiri handbol a la ciutat. El Palau d'Esports acollirà l'Europeu màster, del 22 al 26 de juny, i la Granollers Cup 2022, del 29 de juny al 3 de juliol. L'acte de presentació s'ha celebrat avui divendres al Museu del BM Granollers, i ha comptat amb la presència d'Alfred Serra, president del Club BM Granollers, Alba Barnusell, alcaldessa de Granollers, Pep Blanchart, gerent del BM Granollers i Jaume Fort, president de la Federació Catalana.

Les dues competicions reprenen la seva activitat després de passar dos anys inactives per la Covid-19. L'Europeu màster estava planificat per disputar-se el 2020 a Granollers, com un dels actes de commemoració del 75è aniversari, però la pandèmia va dificultar l'organització. "Era l'activitat més important que volíem fer durant el 75è aniversari, però no va poder ser. Així que vam demanar celebrar el campionat el 2021 i el 2022, i ara per fi s'ha reactivat la competició després de dos anys sense disputar-se", explicava Pep Blanchart, gerent del BMG, que remarca: és una competició oficial, que ve de la mà de la Federació d'Handbol Europea".   

L'Europeu màster reunirà prop de 700 persones entre quatre categories masculines (+35, +45, +50 i + 55) i dues femenines (+33 i +43) amb jugadors i jugadores d'arreu d'Europa. En total, 42 equips, 12 de femenins i 30 de masculins; dels quals 11 són catalans i d’aquests 5 són del BMG. "Crec que podem aconseguir algun equip campió d'Europa, com a mínim un", deia Blanchart. 

La Granollers Cup torna

La competició més esperada ha estat la Granollers Cup, que enguany torna després de dos anys sense celebrar-se per la pandèmia i que el BMG organitzarà la 22a edició. Durant l'acte de presentació, el club va comunicar que els padrins d'aquesta edició seran la jugadora internacional Noruega Kari Brattset i l'exjugador del Fraikin també internacional amb Espanya, Adrià Figueras. La inauguració, a la plaça de la Porxada, tindrà lloc el dimecres 29 de juny, a les 18 h. Durant quatre dies, a la Granollers Cup competiran 288 equips -248 masculins i 240 femenins- de 14 països diferents, entre Algèria, Andorra, Àustria, Dinamarca, Finlàndia, França, Islàndia, Israel, Itàlia, Noruega, Polònia, Suècia i Tunísia. A banda dels equips catalans, també hi ha conjunts d'arreu de l'Estat amb Andalusia, Aragó, Illes Balears, Castella i Lleó, Comunitat de Madrid, Comunitat Valenciana, Melilla, Navarra i el País Basc.  "Granollers és handbol, estem molt contents de poder tornar a celebrar el campionat", comentava el president del club, Alfred Serra. "Si al març ens diuen que hi ha aquest nombre d'equips, no ho haguéssim pensat. Hi havia incertesa entre els clubs; tot i això, som 288 equips", apuntava Blanchart. 

Els partits de la Granollers Cup es repartiran per Granollers i comptarà amb el suport de les Franqueses i Canovelles. Enguany, tot i oferir-se Vilanova del Vallès, no ha calgut cap pista d'aquesta localitat vallesana. Tot i això, l'organització ha mostrat la seva voluntat de centralitzar la competició i enguany amb les obres del Palau d'Esports, recents pel Mundial d'Handbol Femení, permet jugar dos partits alhora en la pista central. "Dels 917 partits, 125 s'hi juguen al Palau. Ens agrada que es puguin jugar molts partits al Palau perquè això fa més ambient al torneig", apuntava el gerent granollerí. 

Granollers tornarà a ser la capital de l’handbol, mig any després d’acollir el Mundial d’Handbol Femení.

Edicions locals