David Malagón, or, i Santi Ribot, bronze, del Mundial màster

Els dos atletes del Club Triatló Granollers pugen al podi del duatló de muntanya

Esports

David Malagón, or, i Santi Ribot, bronze, del Mundial màster
David Malagón, or, i Santi Ribot, bronze, del Mundial màster | Santi Ribot

David Malagón i Santi Ribot, del Club Triatló Granollers, han fet història penjant-se una medalla en la primera edició del Mundial de duatló de muntanya, que va tenir lloc a principis del juny a Targo-Mures (Romania). Malagón va guanyar l'or de la categoria d'edat de 45 a 49 anys, i Ribot, el bronze en 55 a 59 anys. 

David Malagón arribava al Mundial amb el cartell de favorit pel seu palmarès envejable amb tres campionats d'Europa (2018, 2019 i 2021) i va complir amb els pronòstics. El circuit del duatló va ser molt dur amb un primer tram de cursa a peu de 7 km, un segon en bicicleta de 24 km i un últim a peu de 3,5 km. Malagón va completar l'exigent circuit en 2 hores, 14 minuts i 16 segons amb un marge de més de 8 minuts amb el segon, el romanès Laszio Szigyarto i de nou, amb el tercer, el britànic Paul Hillar. "Era un circuit molt dur, però era com els que fem nosaltres al català o l'estatal. Va anar molt bé", admet el duatleta, que encara està assimilant el triomf internacional: "vaig acabar satisfet, però potser ara, després de passar ja uns dies, estic més content d'aconseguir el triomf en el Mundial". 

David Malagón ja prepara el seu pròxim repte que serà el Campionat d'Espanya màster a Sòria al juliol i ho fa amb la mateixa intensitat que preparava el Mundial o l'Europeu. "Si soc un referent? Sí, sona molt fort, la veritat. Potser estic més content pel tercer lloc del Santi Ribot que pel meu or", diu.  

Primer podi internacional

La delegació granollerina va sumar una segona medalla amb Santi Ribot, que va pujar al tercer esglaó de la seva categoria. El duatleta va completar el circuit amb un temps de 2 hores, 38 minuts i 16 segons i es va quedar a 14 minuts del segon, l'alemany Jörg Dani, i a 15 del campió, el noruec Frode Engelud. "Podíem dir que els dos primers classificats ja tenien assignades les medalles perquè són dos atletes amb un palmarès increïble, llavors la lluita la vaig tenir pel tercer lloc, que finalment vaig imposar-me", relata Ribot, que va aconseguir un marge de vuit minuts amb el quart, l'alemany David Lembrich.

"Vaig tenir un incident en la sortida de boxes amb un blíster de sal que tenia ficat en la sabatilla del peu, vaig perdre uns segons i em va avançar Lembrich. Aleshores, sabia que havia d'entrar abans que l'alemany en els corriols i vaig fer un esprint per entrar abans que ell. A partir d'aquí sabia que el tenia darrere meu, però no sabia si amb molt o poc marge. Finalment, vaig guanyar la medalla de bronze", recorda Ribot, que afegeix: "he complert amb un somni que s'ha fet realitat. Pujar al podi del Mundial és el màxim que puc aspirar". 

Santi Ribot es treu una espineta clavada pujant al podi Mundial després d'haver fregat el podi de l'Europeu màster fins a tres vegades amb tres quarts llocs (2018, 2019 i 2021). 

Edicions locals