La Coordinadora Feminista i Trenquem Armaris convoquen conjuntament la manifestació del 28-J

La marxa per l'alliberament del col·lectiu LGTBIA+ sortirà dimarts de la plaça de la Porxada

Societat

La Coordinadora Feminista i Trenquem Armaris convoquen conjuntament la manifestació del 28-J
La Coordinadora Feminista i Trenquem Armaris convoquen conjuntament la manifestació del 28-J

La Coordinadora Feminista de Granollers i l'entitat Trenquem Armaris han convocat per primer cop conjuntament la marxa per commemorar el dia de l'alliberament del col·lectiu LGTBIA+, el 28 de juny. Així, dimarts una manifestació sortirà a les 19.30 h de la plaça de la Porxada per iniciar un recorregut pels carrers Santa Esperança i Marià Maspons fins a la plaça Barangé, i a través de l'avinguda del Parc i el carrer Torras i Bages fins a la Carretera i la plaça Maluquer i Salvador. A cada plaça es llegirà un manifest "per defensar el dret a la vida i a viure vides lliures de violència i opressions".

La manifestació de dimarts tornarà a la plaça de la Porxada, on es clourà amb un manifest final. Les dues entitats asseguren que "l'alliberament sexual i de gènere i la plena llibertat només s'aconseguiran si estem juntes i organitzades", i recorden que en un moment "d'auge del feixisme, augmenten també les agressions registrades". La coordinadora i Trenquem Armaris recorden que no es tracta només d'una amenaça als drets de les persones LGTBI, "sinó de totes les persones que, per algun motiu o altre, se surten de la norma o no estan emparades per aquest sistema cisheteropatriarcal i capitalista".

El cartell

Aquest dimarts, les dues entitats presentaven la convocatòria del 28-J, així com el cartell oficial de la marxa, que fa uns dies es va començar a encartellar a la ciutat i a penjar a les xarxes socials, en versions d'un únic arc dels diferents colors que completen l'arc de Sant Martí, el símbol del col·lectiu. "Per formar l'arc de Sant Martí cal unir-los tots, tal i com farem en aquesta marxa, per afrontar col·lectivament les opressions".

Edicions locals