Un viatge musical per terres occitanes

El duet Fononèsia protagonitza el primer dels dos concerts previstos a l'aire lliure, al costat del TAG

Cultura

Peter Krivda i Mireia Latorre formen el duet des de fa 20 anys
Peter Krivda i Mireia Latorre formen el duet des de fa 20 anys | Fononèsia

El Teatre Auditori contribueix a la programació L'estiu a Granollers amb dues propostes musicals que succeiran fora de l'equipament. Dos concerts a la fresca, d'estils molt diferents, gratuïts i sense reserva prèvia, que tindran lloc al passatge Gregori Resina.

El primer d'aquests arriba dimarts (20 h) i proposa la recuperació del cançoner del territori occità. Els guies en aquest itinerari serà el duet Fononèsia, format per la soprano catalana Mireia Latorre i el viola de gamba eslovac Peter Krivda.

Tots dos han rebut formació musical a Catalunya, França, Itàlia, Eslovàquia i la República Txeca, i en la seva trajectòria destaca la interpretació de música antiga. Des de 2002 ofereixen recitals de música occitana en diversos actes de promoció de la llengua i la cultura d'aquest territori, organitzats pel Departament de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) o el Centre d'agermanament occitano-català (CAOC).

Aquest interès s'ha anat ampliant amb la redescoberta del repertori vocal occità, les antigues melodies populars de Tolosa i les cançons del compositor Déodat de Séverac, que han estat enregistrades recentment. Tot aquest llegat centrarà la seva actuació granollerina. Tonades populars en els seus diversos dialectes i variants: aranès, llenguadocià, bearnès, provençal i alvernès.

Edicions locals