Joan Garriga i Cinta Cantarell retraten en un llibre la Guerra Civil a Canovelles

La publicació, editada per l'Ajuntament del municipi, es presentarà divendres al Teatre auditori de Can Palots

Societat

El targetó de l'acte de presentació del llibre
El targetó de l'acte de presentació del llibre

Canovelles

Els historiadors Joan Garriga Andreu i Cinta Cantarell Aixendri presentaran divendres (19 h), al Teatre Auditori Can Palots, el llibre Canovelles en temps de guerra. Refugiats i solidaritat (1936-1939), editat per l'Ajuntament i que se centra en la història del municipi durant la Guerra Civil.

El llibre de Garriga i Cantarell relata com, durant aquest període, la guerra va colpejar amb contundència la població civil amb la fam, la mort d’amics i familiars, la por als bombardejos i el desplaçament d’incomptables famílies que fugien del conflicte.  En aquest context Canovelles va ser, un cop més, testimoni i exemple de la solidaritat d’un poble.

El treball aprofundeix en la funció que va adquirir la Torre Bellulla o Can Recolons, que es va convertir en l’Hospital de Guernika, un espai confiscat pel comitè revolucionari local durant les primeres setmanes de la guerra i destinat a la cura dels infants que venien del País Basc.

El llibre Canovelles en temps de guerra. Refugiats i solidaritat (1936 – 1939) es podrà adquirir, per un preu de 15 euros, a Promoció Econòmica i, el mateix dia de la presentació, al vestíbul de Can Palots.

Viacrucis en 50 estacions

D’altra banda, s’inaugurarà l’exposició Viacrucis en 50 estacions. Camps d’extermini Nazis, comissariada per l’associació La Garriga secreta, i que mostra un recull de 50 dibuixos del publicista Bernard Aldebert sobre les atrocitats perpetrades contra els interns als camps de concentració durant el genocidi nazi.

La mostra, que s’inaugurarà després de la presentació del llibre, es podrà veure fins al 15 de juliol, a la sala Arimany de Can Palots.

Edicions locals