La Granollers Cup torna a celebrar-se després de dos anys ajornada per la Covid

Prop de 4.000 esportistes i 288 equips, en la 22a edició d'una de les competicions continentals de base més importants

Esports

La Granollers Cup torna a celebrar-se  després de dos anys ajornada per la Covid
La Granollers Cup torna a celebrar-se després de dos anys ajornada per la Covid | Xavier Solanas / SomGranollers

La plaça de la Porxada ha tornat a donar la benvinguda als milers d'esportistes que lluitaran per guanyar la Granollers Cup fins diumenge. Feia dos anys que la ciutat arribava al juny sense celebrar la cita internacional més important del BM Granollers per culpa de la pandèmia i les conseqüents restriccions. Ahir, dimecres, a partir de les 19 h, va tenir lloc l'acte d'inauguració d'una de les competicions d'esport de base més rellevants d'Europa, que en la seva 22a edició compta amb 288 equips, entre les 5 categories masculina i femenina. 

La cerimònia es va completar amb la presentació des del balcó de l'Ajuntament dels padrins de la competició, que enguany són la jugadora internacional noruega Kari Brattset i l'exjugador del Fraikin, també internacional amb Espanya, Adrià Figueras. Posteriorment, es va celebrar la tradicional desfilada cap al Palau d'Esports, que va tenyir els carrers de la ciutat amb els colors de les diferents delegacions internacionals. Prop de les 21 h, va tenir lloc l'espectacle final al pavelló olímpic. "Granollers és handbol, estem molt contents de poder tornar a celebrar el campionat", comenta el president del BMG, Alfred Serra. "Si al març ens diuen que hi ha aquest nombre d'equips, no ho haguéssim cregut. Hi havia incertesa entre els clubs i, tot i això, som 288 equips", apunta el gerent del club i responsable de la competició, Pep Blanchart. 

Descens de participació

L'organització de la Granollers Cup aspira a que, després de dos anys, la competició "sigui el més normal possible", explica Blanchart, qui afegeix: "la novetat, és tornar-la a fer". Precisament, aquest era l'ambient de la jornada inaugural de la cita internacional a la plaça de la Porxada, que va presentar els equips, amb prop de 4.000 esportistes, d'un total de 14 països. D'entre aquests, el país amb més clubs representats és Noruega amb 33, seguit de Suècia (5), Dinamarca (4), Islàndia (3), Polònia (2), França (2) i amb 1 representant Algèria, Andorra, Àustria. Finlàndia, Israel, Itàlia i Tunísia. 

Pel que fa als equips locals, hi ha 35 equips catalans i de la resta de l'Estat hi ha presència de les illes Balears (3), el País Valencià (2), l'Aragó (2), el País Basc (2) i amb 1 representant, Andalusia, Castella i Lleó, Madrid, Melilla i Navarra. 

L'última edició que es va celebrar de la Granollers Cup va ser el 2019 i aleshores la participació va ser superior, amb un total de 324 equips i prop de 5.000 esportistes. "Que se celebri l'edició del 2022 farà que la del 2023 pugui ser millor. Ja estem treballant en la pròxima trobada i ja hi ha equips que enguany no venen, però que han confirmat per a l'any vinent", assenyala Blanchart, que recorda que la competició s'ha hagut de suspendre el 2020 i 2021. Avui, dijous, la pilota ja ha començat a rodar i farà que l'atenció se centri, per fi, en l'handbol. 

 

Edicions locals