Kari Brattset i Adrià Figueras, padrins amb més experiència internacional

La noruega va guanyar el Mundial al Palau d'Esports i el català va jugar al Fraikin durant sis temporades

Esports

Kari Brattset i Adrià Figueras, padrins amb més experiència internacional
Kari Brattset i Adrià Figueras, padrins amb més experiència internacional | Xavier Solanas / SomGranollers

José Luis Rodríguez Beltrán

La noruega Kari Brattset i el català Adrià Figueras tenen en comú que han passat alguns dels millors moments de la seva trajectòria esportiva al Palau d'Esports i ara són els padrins de la Granollers Cup 2022. Figueras va formar part del Fraikin Granollers durant sis temporades d'èxit, mentre que Brattset va guanyar el Mundial d'Handbol a l'olímpic granollerí a finals de l'any passat.

Kari Brattset, de 31 anys, es mostra especialment emocionada per tornar a la ciutat, on va guanyar el Mundial i, a més, va ser escollida com la jugadora més valuosa del torneig internacional. "Estic emocionada de tornar. El Mundial del desembre va ser una passada, és un gran lloc per jugar a handbol. Guanyar per primer cop un Mundial amb Noruega al Palau va ser increïble", recorda la jugadora al diari SomGranollers. Noruega va guanyar la final contra França, per 29 a 22. 

El Mundial va ser el punt àlgid de la temporada de Brattset, que ha estat en una muntanya russa de situacions. "Vaig tornar dels Jocs Olímpics amb una lesió, que em va fer treballar moltíssim durant la tardor per arribar al Mundial. Va ser surrealista guanyar l'or, i, a més, ser la jugadora més valuosa", diu, i afegeix que amb el seu club, el Gyor, la temporada també ha estat positiva. "Hem guanyat la lliga d'Hongria i ens vam classificar per a la final a quatre de la Lliga de Campions. No vaig poder disputar els dos últims mesos de la temporada perquè estic embarassada, però vaig seguir de prop l'equip a la fase final continental i estic orgullosa del subcampionat". 

Adrià Figueras, de 33 anys, fa dues temporades que va marxar del BMG i des d'aleshores ha competit en dos equips de França. L'any passat va deixar el Nantes per fitxar pel C' Chartres MHB. "És un club més humil, però va ser una decisió encertada en clau familiar i esportivament estic jugant molts minuts. Estem molt satisfets", explica per telèfon Figueras, uns dies abans de l'inici de la Granollers Cup. "El Palau em porta al cap molts rècords. Tothom em pregunta què em quedo del meu pas pel Fraikin, i hi ha un munt de coses. Recordo la final a quatre de la Copa EHF o el triomf al Palau contra el Barça, van ser dos moments molt importants per al club", recorda el pivot, que va formar part de la família granollerina de 2014 a 2020. 

El català va marxar el 2020 en plena pandèmia i no va poder acomiadar-se de l'afició. "Espero poder fer-ho ara, tinc una espineta clavada perquè el BMG em va donar la possibilitat de viure de l'handbol i fer-me un lloc a la selecció", comenta Figueras, que l'últim any ha aconseguit un bronze amb Espanya als Jocs Olímpics, un bronze al Mundial del 2021 i una plata a l'Europeu del 2022. 

Consells als esportistes

Kari Brattset i Adrià Figueras s'han sacrificat i esforçat moltíssim per ser un dels referents internacionals amb les seves seleccions i equips. Aquests dos valors són el secret de l'èxit i el consell cap als infants esportistes. "El més important és gaudir de l'handbol, aquest és el millor consell que puc donar a qualsevol jove jugador. Que no pensi què vindrà després, que pensi en gaudir de l'handbol i la resta ja vindrà. Jo m'ho passo molt bé jugant i això és molt important", explica Figueras. També, aconsella Brattset, "els joves esportites han de creure en ells mateixos i treballar dur. Per exemple, no vaig jugar en cap selecció de categories inferiors del meu país i no vaig jugar un campionat amb Noruega fins als 26 anys. A cada entrenament intentava ser una mica millor que el dia anterior".

Edicions locals