Creixen els grups de consum agroecològic que impulsen la distribució de conserves de tomàquet

Enguany es doblarà la producció de l'any passat amb l'objectiu de passar de 1.000 a 2.000 kg de tomàquets conreats

Societat, Economia

Creixen els grups de consum agroecològic que impulsen la distribució de conserves de tomàquet
Creixen els grups de consum agroecològic que impulsen la distribució de conserves de tomàquet

Diverses entitats d’economia social i solidària del Vallès continuaran el projecte conjunt iniciat l’any passat de fer conserva de tomàquet per abastir les associacions, les cooperatives i els grups de consum agroecològic que hi cooperen. L’any passat, es van conrear 1.000 kg de tomàquet de la varietat Pera rastrera de l’Ebre, a l’Horta La Fanecada de Cardedeu, i es van elaborar i distribuir 950 pots de tomàquet triturat entre les entitats participants. Aquest any es dobla la producció de tomàquet fins arribar als 2.000 kg, i la novetat és que s’incorporen a la producció dos pagesos agroecològics més, de manera que el conreu queda repartit entre la Masia de Ca n’Oliveró de Castellbisbal, l’Horta La Fanecada de Cardedeu i La Magalla de Cabrera de Mar.

A finals de maig es va signar l’acord de col·laboració d’aquesta iniciativa a l’espai agroecològic de Gallecs, on els representants de les associacions, cooperatives i grups de consum van conèixer l’obrador i l’agrobotiga de Gallecs i van passejar fins al molí de Can Jornet, on van descobrir el seu molí fariner. "L’elaboració de la conserva de tomàquet triturat és tot un repte, que comporta hores de dedicació d’unes quantes activistes", recorden els impulsors de la iniciativa, que continuen defensant "els valors de treballar plegats per compartir experiències, contactar amb productors locals i pactar preus justos, mostrar el que implica consumir productes fets al territori, utilitzar varietats locals, donar suport a la petita pagesia i utilitzar els obradors del Vallès per arribar al punt final de distribució i venda".

Participen en la iniciativa l’associació de consumidors i productors La Magrana Vallesana de Granollers, La Magrana de la Garriga, i l’Egarenca de Terrassa, les cooperatives La Fresca de Cardedeu i El Rodal de Sabadell i el grup de consum 5 Quarteres de Mollet, amb el suport de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental i el del Vallès Occidental, i de l’Associació Llavors Orientals. Aquest any, a més, s’han afegit a la col·laboració l’associació el Cogombre a l’Ombra de Sant Feliu de Codines i la cooperativa La Feixa, de Mataró.

Edicions locals