La Superlliga catalana, objectiu de mínims de l'ECG

David Vilajoana afirma que 'no ens afegeix pressió, però sí que tenim més responsabilitat'

Esports

La Superlliga catalana, objectiu de mínims de l'ECG
La Superlliga catalana, objectiu de mínims de l'ECG | ECG

Els membres de l'Assemblea General Ordinària de la Federació Catalana de Futbol, en la sessió d'aquest dilluns celebrada a la Ciutat Esportiva de Blanes (la Selva), han donat llum verda a la creació de la Superlliga, la nova categoria del futbol amateur català que es posarà en marxa a partir de la temporada 2023-2024. La divisió, que es trobarà entre la Tercera RFEF i l'actual Primera Catalana, tindrà un grup únic de 16 equips.

Pel que fa a la configuració dels conjunts que hi participaran, hi ascendiran del segon al cinquè classificat de cadascun dels tres grups de la Primera Catalana, a la finalització del pròxim curs 2022-2023. També hi accedirà el guanyador de l'eliminatòria d'ascens que disputaran els dos sisens classificats amb millor coeficient. Completaran la categoria els equips descendits de la Tercera RFEF.

Davant aquesta reestructuració de les divisions de la federació catalana, l'ECG mantindrà la seva aspiració de lluitar per recuperar la Tercera RFEF, però en cas de no aconseguir-ho, l'objectiu de mínims de l'equip de David Vilajoana serà poder disputar a la Superlliga catalana. "Intentarem pujar a la Tercera RFEF, però com a mínim volem fer l'ascens a la Superlliga catalana. Si no hi entrem, suposaria un descens de categoria a la Primera Catalana", assenyala el tècnic granollerí, que admet que la reestructuració "no ens afegeix pressió, però sí que tenim més responsabilitat", diu Vilajoana. 

Edicions locals