Les Franqueses demana fons Next Generation per rehabilitar les naus militars i el CFA de Bellavista

Aquests dos projectes s'afegeixen al projecte de recuperació i naturalització de l'entorn fluvial del riu Congost, presentat al març

Societat

Les Franqueses demana fons Next Generation per rehabilitar les naus militars i el CFA de Bellavista
Les Franqueses demana fons Next Generation per rehabilitar les naus militars i el CFA de Bellavista

Les Franqueses ha presentat dos nous projectes més per beneficiar-se dels fons europeus Next Generation. Es tracta de la rehabilitació integral de l'edifici que acull el Centre de Formació d'Adults de Bellavista (CFA) i la recuperació de la Caseta del Capità, una nau en desús a la zona de les antigues casernes, dues iniciatives que s'afegeixen al projecte per recuperar i naturalitzar l'entorn fluvial del riu Congost, presentat al març.

Pel que fa al Centre de Formació d'Adults, al carrer Rosselló de Bellavista, el projecte presentat preveu millorar l'habitabilitat i de l'accessibilitat a tot l'edifici –que també acull la seu de la Fundació Apadis–, amb un nou accés des del carrer Alzina; la implementació de sistemes arquitectònics de seguretat i la digitalització i automatització dels sistemes de vigilància, il·luminació i climatització. També la instal·lació de plaques fotovoltaiques i sistemes d'aerotèrmia per a la calefacció, de manera que l'edifici sigui autosuficient energèticament.

Sobre les antigues casernes militars de Corró d'Avall, es demanen fons per rehabilitar 5 naus, actualment en funcionament amb diversos usos, i per recuperar la Caseta del Capità, ara en desús. Aquesta darrera nau es destinarà a aules per ampliar l'oferta de formació per a la inserció laboral, l'emprenedoria i la formació contínua de professionals.

Per aspirar a aquests fons, la Unió Europea demana a les administracions el compliment d'un seguit de requisits, com l'aprovació d'un pla de mesures antifrau per evitar un mal ús dels recursos rebuts per part de la UE. Es preveu que el pla de mesures antifrau de les Franqueses –que inclou mesures preventives de possible frau i la creació d'una comissió de seguiment i control– s'aprovi en el ple d'aquest dijous.

Edicions locals