Mons Observans enceta les 'Nits d'estiu a la romana'

El jaciment proposa quatre activitats culturals i gastronòmiques aquest juliol

Cultura

FOTO: Ajuntament Montornès
FOTO: Ajuntament Montornès | Ajuntament de Montmeló

Montmeló, Montornès del Vallès

Com cada juliol, l'assentament Mons Observans ofereix una programació especial per donar a conèixer el jaciment amb el programa Nits d'estiu a la romana, que enguany proposa quatre activitats que inclouen literatura, música, teatre i gastronomia.

El tret de sortida d'enguany es farà aquest dijous 7 de juliol, a les 19 h, amb la tertúlia La història novel·lada. Les biblioteques de Montornès i de Montmeló han organitzat un club de lectura sobre la novel·la Cabells de Gebre: per bruixa i metzinera, de Teresa Sagrera. L’escriptora Marina Martori conduirà la sessió, que comptarà amb una lectura dramatitzada a càrrec de l’actriu Elena Codó.

La música serà la protagonista de la jornada del 9 de juliol, a les 19 h. L’espai acollirà el concert Amor a Roma, amb àries i duets d’òpera situats a l’antiguitat clàssica. Tant en aquest cas com en l’anterior les entrades són gratuïtes i no és necessari reservar-les prèviament.

La segona meitat del programa està dedicat a la gastronomia. El 16 de juliol, a les 19 h, la ruta del vi DO Alella farà parada al jaciment amb un Enotast amb maridatge a càrrec del restaurant local La Gourmet-Teca. Les places són limitades i tenen un preu de 8 euros. Cal adquirir-les al web entrades.montornes.cat.

Les Nits d’estiu a la romana acabaran el 23 de juliol amb una altra activitat per llepar-se els dits: el ja consolidat Convivium. A les 19 h, el públic visitarà el jaciment i seguidament participarà en un sopar amb plats típics de l’època romana. En aquest cas l’aforament també és limitat. Les entrades costen 20 euros i estan disponibles també en línia.

Edicions locals