Campions dels Jocs Mediterranis

Amb l'or Nicole Wiggins, Ona Vegué i Pol Valera, del BM Granollers, i la granollerina Kaba Gassama

Esports

L'equip femení amb Wiggins, Vegué i Gassama
L'equip femení amb Wiggins, Vegué i Gassama | RFEBM

Nicole Wiggins, Ona Vegué i Pol Valera, del BM Granollers, i la granollerina Kaba Gassama han guanyat amb Espanya els Jocs Mediterranis d'Orà 2022 (Algèria). La selecció femenina va imposar-se contra Croàcia (29-25 i la masculina contra l'Egipte (27-28).  

Gassama ha estat una de les líders del conjunt femení i clau per guanyar l'or, tot i que en la final va marcar només 1 gol. El duel va ser dominat de principi a fi per la selecció espanyola i al descans ja guanyava per 17 a 12. En la segona part va entrar Wiggins, que va ser providencial amb les seves aturades i una efectivitat del 37%. Vegué, que va marcar 2 gols, va ser molt elèctrica en atac.

La selecció femenina va passar a la final després de quedar primera del grup A amb un ple de triomfs contra Algèria (26-20), Tunísia (28-21) i Croàcia (23-31); i en semifinals va imposar-se contra Portugal (26-24), sent el partit més ajustat. 

Pel que fa a l'equip masculí, el partit av estar molt ajustat. Pol Valera va marcar 1 gol i els protagonistes van ser dos exjugadors del Fraikin, Chema Márquez, amb 2 gols, i Ian Tarrafeta, amb 10. 

Per accedir a la final, el combinat masculí va guanyar també tots els partits. En la fase de grups va imposar-se contra Turquia (46-19), Macedònia del Nord (22-31), Grècia (46-21) i Algèria (19-31); i en semifinals contra Sèrbia (42-38). 

 

Edicions locals