En estudi un vial per enllaçar el Pla de Llerona amb el polígon Ametlla Park

La reserva de sòl per al Quart Cinturó dificulta l'execució de noves infraestructures

Societat

Des de l'any passat, els vehicles que circulen per l'Ametlla Park no poden accedir al Pla de Llerona pel camí veïnal de Can Toni
Des de l'any passat, els vehicles que circulen per l'Ametlla Park no poden accedir al Pla de Llerona pel camí veïnal de Can Toni

Després de tancar al trànsit el camí de Can Toni entre el polígon Ametlla Park i el Pla de Llerona, en tractar-se d'un camí veïnal utilitzat per molts camions i vehicles industrials, moltes veus han demanat una connexió viària adequada entre els dos polígons apta per als vehicles industrials.

Davant d'això, l'Ajuntament de les Franqueses ha redactat un projecte per donar continuïtat al carrer Finlàndia, al polígon de Llerona, per enllaçar amb la rotonda d'accés a l'Ametlla Park. La proposta s'ha presentat a l'Ajuntament de l'Ametlla, ja que part dels terrenys afectats per aquest nou vial corresponen a aquest municipi.

Segons la regidora de Mobilitat, Montse Vila, "aquesta seria la solució més fàcil per unir els dos polígons, i, a més, la proposta tindria l'aprovació de l'Ametlla". No obstant això, els dos ajuntaments estan pendents d'analitzar la viabilitat real del projecte, ja que els terrenys estan inclosos en la reserva de sòl del Quart Cinturó. "De moment aturem el projecte fins que no hi hagi més claredat sobre el Quart Cinturó", diu Vila.

Una altra connexió possible entre els dos polígons, que alhora facilitaria la connexió directa amb la C-17 i descongestionaria les vies d'accés al Pla de Llerona, seria perllongar el carrer França fins a trobar la carretera vella de Canovelles, la BV-1439. "Aquesta és una solució més complexa, perquè implica un acord de tres municipis –les Franqueses, l'Ametlla i Canovelles– i, a més, afecta molts més terrenys i camps de conreu", diu Vila, qui apunta que els dos municipis continuaran buscant una solució a la necessària connexió entre polígons.

Edicions locals