140 ciclistes i 32 equips participen al 41è Critèrium del Vallès

El neozelandès Keegan Hornblow va guanyar la cursa del CC Mollet

Esports

Els ciclistes en un dels trams del Critèrium
Els ciclistes en un dels trams del Critèrium | CC Mollet

Sergi Casanovas

El Critèrium del Vallès de ciclisme va celebrar diumenge la seva 41a edició. La cursa del CC Mollet va comptar amb 140 participants de 32 equips, dels quals només 43 ciclistes van acabar la prova. L'exigent recorregut de 132 km que pujava fins a Sant Miquel del Fai va ser decisiu per a alguns corredors.

El neozelandès Keegan Hornblow (Team SmartDry-Girona) va ser el guanyador, seguit del rus Vlas Shichkin (Team MP Group) al qual va guanyar a l'esprint final per un sol segon. El també rus Denis Denisov va tancar el podi. El premi al primer ciclista català va ser Sergi Darder (Drone Hopper-GSport Grup), quart a la classificació general.

La resta de guardons van estar repartits. Víctor Castellano (Arabay Cycling Friendly) va endur-se el de muntanya, Juan José Pérez (Brocoli Mecanico Sakata) el de metes volants i el Team MP Group la classificació per equips. La prova va reunir 32 equips de diversos orígens: Catalunya, Aragó, Balears, Múrcia i França.

Una cursa dura

El Critèrium del Vallès presentava enguany una important novetat: el canvi de categoria de júnior a elit i sub23.  Gabriel Vela, del CC Mollet, fa un bon balanç de la jornada: "La valoració és molt positiva, tenint en compte que estrenàvem categoria". A més, el del club remarca que tots els guanyadors van ser "de la categoria sub23".

Vela també relata el desenvolupament de la cursa: "Tota la cursa va ser un estira-i-arronsa entre dos escapats, un grup perseguidor i el grup gran. Els escapats van ser agafats i a 10 km del final van saltar Hornblow i Shickin, que es van disputar la victòria".

El del club ciclista destaca el fet que de 140 participants només n'hagin acabat 43: "Això demostra la duresa de la prova. Per qüestions de trànsit, anàvem eliminant als que quedaven més de cinc minuts per darrere del grup i a les dues pujades a Sant Miquel del Fai van caure molts". Tot i això, Vela destaca que la quarantena de ciclistes que van acabar "van entrar a Mollet amb 2:15 minuts de diferència", demostrant la igualtat als llocs capdavanters.

Finalment, Vela també vol agrair "la gran feina" que han realitzat els cossos de seguretat, els voluntaris i els Ajuntaments, que han "ajudat molt" al CC Mollet en aquesta edició del Critèrium del Vallès.

Edicions locals