Lildami i Fundación Tony Manero faran vibrar l'avinguda del Parc

El cantant de trap de Terrassa i jurat del xou televisiu 'Eufòria' està triomfant amb el single 'Supermercat'

Cultura

Lildami i Fundación Tony Manero faran vibrar l'avinguda del Parc
Lildami i Fundación Tony Manero faran vibrar l'avinguda del Parc | Fundación Tony Manero

Després d'anys de restriccions i distàncies socials, tornen els enyorats concerts a l'avinguda del Parc. L'escenari gran de la festa major acollirà enguany dues generacions d'artistes d'estils molt diferents. 

D'una banda, la nit del dijous s'entregarà al trap i al hip-hop de la mà de Lildami i Jazzwoman, mentre que divendres, el funky serà el rei amb uns veterans de l'escena del país, la Fundación Tony Manero.

Lildami és l'egarenc Damià Rodríguez, pioner del rap i trap en català, i cada cop més conegut gràcies a l'aparició televisiva com a jurat de la primera edició del reeixit xou de TV3 Eufòria. A més, és ja un artista conegut als escenaris de la ciutat, on es va estrenar el 2019 a la sala Nau B1 amb èxit, que ha fet que també hagi estat convidat al Musik N Viu de l'any passat.

Lildami va començar les seves aparicions com a artista el 2014, i el 2017 –seleccionat a la final del concurs Sona 9– va començar a sentir-se a iCat FM una versió acústica del tema No et puc prometre res. Ara, Lildami té cinc àlbums al mercat –Vintidos (2017), Universitat Dami (2017), 10 Vos Guard (2018), Flors mentre visqui (2019) i Viatge en espiral (2021)–, i una desena de senzills, com Supermercat, una cançó que narra una història d'amor amb pinzellades de pop electrònic, presentada aquest estiu i el clip de la qual té milers de visualitzacions, gràcies també a la intervenció d'alguns dels companys d'Eufòria. Lildami ha treballat també amb altres artistes, com ara Sr. Chen, qui ha aportat en el camp de la instrumentalització, i el vocalista Emotional Goku.

El rap de Jazzwoman

L'encarregada d'escalfar el públic de dijous, però, serà Jazzwoman, el nom artístic de la rapera valenciana Carmen Aguado, que enguany ha publicat el seu segon disc, Atlantis, en el qual també explora sonoritats pop i discodance, i en el qual Lildami hi ha col·laborat. Jazzwoman es presentava el 2020 amb Maléfica, un disc publicat com el segon pel segell Propaganda pel fet, que barreja també gèneres, en aquest cas, el rap i el trap, amb els ritmes llatins, i amb lletres de denúncia social. L'àlbum rebia l'any passat el premi Enderrock al millor disc de músiques urbanes.

La jove valenciana és membre també del col·lectiu Machete en Boca, i ha col·laborat amb formacions com Zoo i Tremenda Jauría.

La discoteca com a temple

Quan fa dècades cantava "mi iglesia es la discoteca", la Fundación Tony Manero ja feia tota una declaració d'intencions per sacralitzar la música disco i funky que li ha permès mantenir-se als escenaris des de 1996.

La formació, tot un referent, presenta L'espectacle de comiat, tot i que ha estat girant tot l'any arreu del país. "Vam començar sent uns joves eixelebrats sense gairebé conèixer els acords que tocàvem, i ho deixem sent uns adults que han portat el seu amor pel disco fins a les últimes conseqüències i contradiccions", explicaven els seus components. La gira El último baile repassa tots els moments i etapes de la banda que ha evolucionat des dels inicis amb el directe a la Sala Bikini de 1999 a l'àlbum Disco para adultos de 2020. Entremig, el disc que els va fer saltar a la popularitat –Looking for la fiesta–, que va incloure la cançó Supersexy girl, que es va incloure en una campanya publicitària.

I per cloure la vetllada, un conegut de l'escena granollerina: Miki Puig en el seu vessant de dj.   

Concerts

λ Concert amb Jazzwoman, Lildami i dj Enka

Dia i hora: Dijous 25 (01 h)

 

λ Concert de la Fundación Tony Manero i dj Miki Puig

Dia i hora: Divendres 26 (01 h)

 

λ Concert amb Sixtus i La Loca Histeria

Dia i hora: Dissabte 27 (01 h)

Lloc: avinguda del Parc

Edicions locals