Arriba la 'beatlemania'

Una de les propostes del teatre auditori per a l'agost és un concert per recordar la mítica banda de Liverpool

Cultura

Arriba la 'beatlemania'
Arriba la 'beatlemania' | TAG

Els amants de The Beatles tenen una cita ineludible divendres (21 h) al Teatre Auditori de Granollers (TAG). A través de les melodies de Love me do, Let it be, Come together, Strawberry fields forever i molts altres clàssics dels de Liverpool, el públic podrà traslladar-se a The Cavern i recuperar la beatlemania dels anys 60. Els responsables d'aquest viatge en el temps seran els Abbey Road, un quartet català considerat com una de les millors bandes tribut de The Beatles del món per la seva fidelitat, no només per les veus i el so original, sinó també per recrear tota una estètica de pentinats i vestuari que van popularitzar John, Paul, George i Ringo. Així, els seus concerts són un viatge al passat amb la banda que va revolucionar els fonaments de la música moderna, no només amb les cançons dels 60 del grup britànic, sinó també tots els himnes que The Beatles van gravar fins al 1970 i que mai van arribar a tocar en directe.

Abbey Road està avalat també amb una àmplia trajectòria, de més de 30 anys sobre els escenaris i més de 2.000 concerts arreu del món –la revista Moho els considera la cinquena millor banda tribut del món i la primera de parla no anglesa de The Beatles–.

Ara els nostres Beatles són Jona-
than Gimeno com a Paul McCartney; Jordi Expósito com a John Lennon; Ferran Corbalán com a George Harrison i Carlos Moreno com a Ringo Star. El preu del concert-espectacle és de 18 euros –9 a la Zona B– i les entrades es poden comprar al web teatreauditorigranollers.cat.

Xou també amb projeccions

A partir del 2020 el grup ofereix un espectacle en format teatre molt especial en el qual combinen la tecnologia amb l’essència de The Beatles. Un xou de dues hores amb pantalla gran, amb tres vestuaris diferents representant les tres etapes dels Beatles, i acompanyat d’una exhibició de llum i projeccions que fan d’aquest un espectacle únic a Europa.

The Beatles es va crear el 1960 i es va dissoldre una dècada després. Han estat el grup pop amb més èxits i vendes de discs de la història de la música contemporània –més de 40 singles i àlbums van arribar al número 1 de vendres al Regne Unit–, així com un dels que més impacte cultural han tingut a la segona meitat del segle XX. A Barcelona només se'ls va poder veure un cop, el 2 de juliol de 1965. Ara els fans, si es deixen portar, els podran retrobar.  

Edicions locals