El foraster es retroba amb la 'bona gent'

L'actor repeteix a la festa major, però assegura que cada xou és diferent i que "a tots els passis passen coses sorprenents"

Cultura

El foraster es retroba amb la 'bona gent'
El foraster es retroba amb la 'bona gent' | Quim Masferrer

Quim Masferrer cada cop serà menys foraster a Granollers, on torna per festa major, aquest cop sota el sostre del Teatre Auditori –divendres a les 20 h–. Un cop finalitzada la temporada del programa televisiu El foraster, el popular actor i presentador torna a fer les maletes i aquest cop es passeja amb el seu monòleg Bona gent.

Durant anys, dècades, segles, hem aplaudit actors, actrius, dramatúrgies, escenografies, directors... però Masferrer creu que s'ha oblidat una peça clau del teatre: el públic. Per això, planteja aquest muntatge com un volgut homenatge a l'audiència. Un xou de més d'una hora d'improvisació sense guió, únic i impossible de repetir, perquè el públic n'és el protagonista i aquest és diferent cada nit. 

Bona gent destil·la els mateixos ingredients que el programa televisiu en el qual s'inspira: humor, sensibilitat, picardia i empatia vers la gent. Sense superioritat. Perquè Quim Masferrer no se'n riu de la gent, sinó amb la gent.

Un espectacle "únic"

Sobre el seu xou Bona Gent, Masferrer el defineix com "un espectacle únic". El feliuenc posa un exemple de l'essència del seu espectacle: "Fa uns dies vaig descobrir una parella que venia al xou per vuitè cop i van dir que cada cop que venien era diferent". L'artista reconeix que ell mateix se sorprèn dalt de l'escenari: "A tots els passis han passat coses sorprenents". Masferrer creu que el seu espectacle és diferent perquè consisteix a "fer teatre des del públic cap a l'escenari i no a la inversa com és habitualment".

El foraster va començar visitant pobles de menys 1.000 habitants, però amb el pas del temps, el selvatà reconeix que ha descobert que "d'històries n'hi ha a tot arreu". L'artista està actualment de gira amb Bona Gent, una situació que tenia ganes de tornar a viure després de la pandèmia: "És meravellós poder recuperar la cultura i els teatres plens. Sense el públic és impossible fer cultura". També afirma que li agradaria "continuar fent Bona Gent mentre faci altres projectes de televisió o teatre", i apunta que la gent gaudeix dels espectacles igual que ell, que també s'ho passa "molt bé", admet. Les entrades per al monòleg de Quim Masferrer al TAG es poden comprar anticipadament a escenagran.cat. 

Edicions locals