L'Ametlla viu la festa major del 25 al 29 d'agost amb la recuperada Lluita de Barris

L'humorista Peyu, la Cobla Mediterrània i Reggae per Xics, són altres dels al·licients de la festivitat

Cultura

Imatge de la Lluita de Barris de 2015 que va guanyar el barri de Baix
Imatge de la Lluita de Barris de 2015 que va guanyar el barri de Baix

Ametlla del Vallès

A partir de dijous i fins dilluns, l'Ametlla del Vallès viurà la festa major del municipi amb la recuperació de la Lluita de Barris, que arriba a la 23a edició després de dos anys sense celebrar-se com a conseqüència de la pandèmia, com a un dels principals esdeveniments. Les colles participants hauran de competir en una vintena de proves que es disputaran el 28 d'agost a partir de les 18 h a la plaça de l'Ajuntament.

El pregó de festa major anirà a càrrec d'en Peyu, humorista que presentarà posteriorment el seu espectacle L’Home Orquestra (dijous 25 a les 22.30 h a la plaça de l'Ajuntament). Abans la música haurà estat protagonista amb Reggae per Xics (a les 12 h també a la plaça amb servei de gelats naturals i smoothies gratuït) i amb una ballada de sardanes musicada per la Cobla Mediterrània (19 h al parc Joan Plumé). Per tancar el primer dia de festa, a la nit actuarà la banda local de rock Black Plant Garden, seguit dels Subliminal i de matinada, sessió dj amb Gala Studio.

Divendres 26 l'esport prendrà el relleu a la múisca amb tornejos de tennis taula, de vòlei-platja i 3x3 de bàsquet. També s'ha programat l'Escalabirres i tallers infantils diversos. Al vespre, després del concert de l'Orquestra Venus (19 h) hi haurà el sopar popular Topaeta. Dissabte 27 es farà la clàssica mostra de truita d'ou, el torneig de pàdel i tennis, la bicicletada popular amb sorteig de regals entre els participants, la cursa de sacs i els sempre divertits concursos de menjar flams i de llançaments de pinyol d'oliva. Dissabte serà també el dia d'inici del Corretapes (a les 20 h des del camp de futbol Josep Costa, amb un recorregut gastronòmic per l’Ametlla amb l’acompanyament del grup Sidral Brass Band). Per cloure la jornada se celebrarà la caminada nocturna i la música la posaran el grup ametlletà de versions Cia. 999 i els B-Sides, amb covers de pop i rock clàssic.

Diumenge 28 se celebrarà la trobada gegantera, amb una cercavila a càrrec de la Colla de Gegants de Cardedeu que anirà de la plaça Vella fins a Can Muntanyola. També s'ha programat una botifarrada popular (a les 20 h a la Font de la Mina), una cantada d'havaneres amb Xarxa (22 h, també a la Font de la Mina i amb servei de rom cremat) i unes simulatànies d'escacs davant del gran mestre internacional ucraïnès Viktor Moskalenko (a les 11, al casal de la Gent Gran; amb inscripció prèvia 30 minuts abans). I a les 18 h hi haurà a la plaça de l'Ajuntament la Lluita de Barris i el veredicte de festa major.

Per tancar cinc dies de gresca, dilluns 29 hi haurà el partit de bubble futbol, rampa Splash Slide i inflables, i el 65è Homenatge a la Vellesa. També es preveuen castells de sorra i l'espectacle de circ Absurd, de la companyia Circ Vermut. El correfoc, a les 21 h a la plaça Joan Plumé, amb el Front Diabòlic de la Garriga, tancarà la seixantena d'actes previstos per la festa.

L’Ajuntament habilitarà per als joves un servei gratuït de bus nocturn per facilitar l'assistència als actes nocturns i de matinada. El bus farà cinc trajectes amb un recorregut circular pel municipi les nits del 25, 26 i 27 d’agost, entre les 23.30 h i les 5.30 h, amb sortida i d’arribada al Pinar de Rosanes. El consistori instal·larà també novament un Punt Lila a la plaça de l’Ajuntament per oferir informació, assessorament, atenció i acompanyament a les incidències de caracter sexista que es puguin produi.r

ELS COMERCIANTS PARTICIPEN EN UNA DE LES PROVES DE LA LLUITA DE BARRIS

L’associació L’Ametlla Comerç Actiu (ACA) serà la protagonista d'una de les proves de la Lluita de barris. Amb cada compra durant els dies de festa a un dels establiments associats, els clients podran demanar una cartolina amb el color del seu barri i dipositar-la en una urna al mateix local. La colla que més cartolines obtingui guanyarà un dels punts en joc a la competició. La campanya du per nom Si hi compres, guanyes!

Edicions locals