Rap, rumba i reggae per tancar el Fusiònica d'agost

Hi actuen el raper granollerí Víctor Segundo, els gaditans FRAC i els retornats Perro Pachingo

Cultura

Perro Pachingo duran la rumba al Fusiònica
Perro Pachingo duran la rumba al Fusiònica

Aquest dijous i divendres 25 i 26 d'agost, el Fusiònica ha programat una doble sessió de concerts en l'autoanomenada Festa Major Alternativa. Dijous serà el torn del granollerí Víctor Segundo, que presentarà Esto (no) es un panfleto, el seu vuitè treball en solitari. Segundo combina ritmes de rap clàssic i reggae, farcides de crítica social, acidesa i mala bava però amb ritmes ballables. Per completar el cartell de dijous, el col·lectiu FRAC (Fundación de Raperos Atípicos de Cádiz) presentarà un combinat de hip hop, dub i dancehall, entre altres estils. Unes lletres infoncormistes i amb un to a chirigota que han estat corejades pels col·lectius socials i censurades políticament. El tema Lo suyo es mangá, que denuncia les corrupteles polítiques, va trobar com a resposta que l'alcalde de la localitat de Facinas l'any 2009 els tallés a mitja actuació.

Entre els referents de la banda andalusa, que té una trajectòria de més de 15 anys, hi ha des de Public Enemy, a la Polla Records i el dub de Mad Professor o Lee Scratch Perry.

Per divendres serà el torn de la rumba de Perro Pachingo. La banda, liderada pel polifacètic roquerol Roger Pelàez (Budellam, Zombi Pujol), s'ha tornat a trobar dues dècades després per fer bo el lema El govern és la mort, la rumba és la vida. Amb músics que probenen de tradicions musicals a priori tan dispars com el funky, el hardcore, el punk o el rock, Perro Pachingo durà sota el braç temes nous i referències que van de Gato Pérez als The Clash. A banda de Pelàez, completen la banda Oriol Gutinell, baix; David Expósito, Tarzán, guitarra; Efrén Moreno, guitarra; Edu Calvache, teclats; Oriol Oliva, bateria, i Rubén Siles, a la percussió. El seu recent treball, Volem pa amb odi, recull sis temes entre els quals una versió de la banda punk basca RIP.

Ambdós concerts estan programats al local situat al carrer Joanot Martorell, 12, a partir de les 19.17 h i tenen un preu exclusivament per a socis de 10€ dijous, i 5€, divendres.

Edicions locals