Les European Le Mans Series sumen hores de rodatge al Circuit

El campionat de resistència ha realitzat els entrenaments lliures, abans de la classificació de demà

Esports

Les ELMS ja han trepitjat l'asfalt del circuit
Les ELMS ja han trepitjat l'asfalt del circuit | ELMS

Les European Le Mans Series han començat la preparació de les 4H de Barcelona, la quarta cita de l'any per al certamen de resistència després de l'aturada estiuenca. El Circuit de Barcelona-Catalunya ha adoptat avui el seu habitual paper de camp de proves i ha albergat una jornada de nombroses hores d’assaigs, no només per a les ELMS sinó també per a la resta dels certàmens presents.

Els 41 participants de les European Le Mans Series han fet front a una tanda de lliures d'una hora i mitja. Durant aquesta estona, el conjunt que més voltes ha fet ha estat també el més ràpid del dia. Aquest doble mèrit li pertany a IDEC Sport i als seus pilots Paul Lafargue, Paul Loup Chatin i Patrick Pilet. El registre més ràpid marcat per ells ha estat l'1:35.757, crono que ha servit de referència per a la resta dels seus rivals.

A una dècima i molt igualats han vist la bandera de quadres els equips Algarve Pro Racing (Bent Viscaal i Sophia Florsch) i AF Corse (François Perrodo, Nicklas Nielsen i Alessio Rovera) en la segona i la tercera plaça respectivament. La diferència més significativa ha estat el nombre de voltes dutes a terme, amb 37 per als portuguesos i tan sols 2 per als italians. Aquestes tres escuderies han estat les més destacables de la categoria LMP2.

En la divisió LMP3 ha destacat Inter Europol Competition amb una de les seves unitats, concretament la pilotada per Nicolas Pino, Charles Crews i Guilherme Oliveira. El temps marcat per ells ha estat un 1:41.527. L'equip 360 Racing ha estat segon i el United Autosports, tercer. Cal destacar la presència del català Xavier Lloveras en la categoria, que malgrat no acabar de trobar el ritme avui, córrer a casa li suposarà una empenta extra.

L’Oman Racing with TF Sport ha dominat entre els GTs gràcies a Ahmad Al Harty, Marco Sorensen i Samuel de Haan amb un Aston Martin Vantage AMR. El conjunt ha parat el cronòmetre en 1:45.744. Amb un registre pràcticament calcat, el Kessel Racing (Takeshi Kimura, Frederik Schandorff, Mikkel Jensen) ha pressionat de prop. En la sisena posició de LMGTE es troba l'altre pilot català, Miguel Molina. Enrolat al JMW Motorsport amb un Ferrari 488 GTE EVO, el vigent campió segur que intenta demostrar del que és capaç a casa.

Demà, tots tornaran a rodar en els segons entrenaments lliures a les 11:10 h, mentre que la classificació començarà a les 15:45 h.

Edicions locals