Les 50es Jornades Internacionals Folklòriques tindran quatre seus vallesanes

Parets, la Llagosta, Santa Maria de Palautordera i Lliçà d'Amunt seran quatre de les 22 seus

Cultura

La Llagosta, Lliçà d'Amunt, Parets del Vallès, Santa Maria de Palautordera

Parets, la Llagosta, Santa Maria de Palautordera i Lliçà d'Amunt seran les dues seus baixvallesanes de les 50es Jornades Internacionals Folklòriques (JIF) 2022, organitzades per ADIFOLK (Associació per a la Difusió del Folklore).

En les noces d'or d'aquest esdeveniment, un dels festivals més antics i arrelats del país, grups folklòrics vinguts del Brasil, Bulgària, Kenya, Romania i Mèxic, així com, evidentment, grups catalans, actuaran en més d'una vintena de municipis del país.

En el cas de Parets, l'actuació aquest diumenge 4 de setembre a les 18.30 h a la plaça de la Vila, amb el grup búlgar Folk Dance Ensemble Detelini. Els convidats cantaran i ballaran un repertori molt ric i temperamental format per danses de totes les sis regions etnogràfiques de Bulgària, però principalment de la regió etnogràfica de Tràcia. A més, també hi participaran la Colla de Gegants, Grallers i Bestiari de Parets, Manyacs Parets, la Colla del Ball de Gitanes de Parets i Diables de Parets.

Pel que fa a la Llagosta, hi actuarà el grup mexicà el diumenge 11 de setembre a les 22 h a la plaça d'Antoni Baqué. Es tracta del grup de dansa de Monterrey Katros, una agrupació juvenil formada per joves multidisciplinaris amb habilitats necessàries per desenvolupar espectacles de qualitat. L’agrupació es va inspirar en la tradició del dia dels morts i en com els mexicans reten tribut a la mort.

A la comarca també hi haurà dues actuacions més. El dissabte 3 a les 19 h a l'Auditori Ovidi Montllor de Santa Maria de Palautordera hi actuarà el grup romanès. I l'endemà a les 11 h les JIF faran parada a Lliçà d'Amunt amb les actuacions dels grups de Kenya i Bulgària, acompanyats per la Colla del Ball de Gitanes de Lliçà d’Amunt i de la Colla de Gegants i Geganters de Lliçà d’Amunt.

Edicions locals